Динамик веб сайт хийх талаар

Зохицуулагч: Bathuyag

Хөрөг
choiherlen
Өсөх Ирээдүй
Өсөх Ирээдүй
Бичлэг: 6
Элссэн: 2005-03-04, 11:07
Байрлал: tamsag
Contact:

Динамик веб сайт хийх талаар

Бичлэг Бичсэн choiherlen » 2005-03-09, 11:01

zaluusaa,ene sedveer anhan shatnaas ni ehlen medlegee huvaaltsval yamar ve?Hiih yavtsad yamar berhsheel tulgarch baigaa ,yamar hu'ndrel garch baigaa talaar mo'n tu'uniigee davah arga zam,ene sedveer su'uliin u'ed yamar shine zu'il garch baigaa,haana yamar site baigaa zereg dalaid DUSAL nemerlene u'u O:)

1.Anh web site hiihiin tuld yug hamgaas chuhal medsen baih ? 2.o'or gazar baigaa ulsuud neg web site hamtran hiih bolomj baih u?
3.shineer neesen web site-aa haana, yaj bairluulah,u'ne ho'lsnii talaar? etc...
o'dor bu'r shineer amidartsgaay

Хөрөг
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Бичлэг: 2636
Элссэн: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил тэр чигээр нь чирснээс илүү дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн...
Байрлал: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Бичлэг Бичсэн Almas » 2005-03-09, 17:17

Сайн уу?

За би ямар ч гэсэн өөрийн туршлагаасаа бичье.
=D> ;) Гэхдээ жоохон бvдvvн бараг байж магадгvй уучлаарай!

Xамгийн гол нь ямар сайт хийх, зорилго, материалаа сайн бvрдvvлэх нь чухал юм шиг санагдаж байна. Тэгээд над шиг баахан олон юм холилгvй нэг чиглэлээ бариад хийвэл хvмvvст хэрэг болох байхаа... Би ер нь сайтаа бол компьютер сонирхдог хvмvvст голлон зориулах бодолтой болсон. Бас Монголын бичиг соёл гэсэн 2 чиглэлийг барих бодолтой байгаа.. За гол зvйлдээ оръё!

1. Динамик сайт хийхийн тулд ямар программчлал ашиглахаа сонгох хэрэгтэй байх. ASP, CGI, JavaScript, PHPгэх мэт. Одоо бол ер нь хамгийн зvгээр нь РНР юм шиг байна. Ихэнх сайтууд Apache server дээр PHP4, MySQL датабэйстэй байх шиг байна. Энэ хамгийн хялбар, сайн болоод тэр юм болов уу?

http://www.asuult.net/nemesis/

Энэ Немесисийн сайтаас PHP, болон MySQL, Apache гэж юу болох, хэрхэн өөрийн компьютер дээр суулгаж судлах талаар орж уншаарай! PHP-ын хичээл байдаг. Энийг уншаад судлаад ойлгочихсон байхад бол нэлээд овоо болчих байх... Би бол дуустал нь уншиж судлаагvй л дээ...

Хэрвээ интернет хэдэн ч цаг орсон адил vнэтэй холболттой бол шууд сервер дээрээ хуулж суулгаад оролдож болно. Эсвэл өөрийн Компьютер дээр Apache, PHP, MySQL суулгаад өөрийн PС-г сервер болгоод интернетэд холбогдоогvй ч гэсэн PHP сайтаа өөрийн PС дээр суулгаад оролдож сурч бас болно.

2. Тэгээд бэлэн биччихсэн скрипт, загвар (template) ашиглаж хийх нь хамгийн хялбар. Цаг ч хэмнэнэ. Программын мэдлэггvй хvмvvст хамгийн боломжийн арга. Жишээ нь манай сайт. Mambo OS ашигласан. Mambo OS portal system-ийн бvрэн биш ч гэсэн Монгол хэл нь бас байгаа болохоор нэлээн дөхөм. Тэгээд оролдоод хийхээр нэлээн хялбар, сервер дээр бага зай эзэлдэг юм байна лээ. PHPNuke, MyPHPNuke эд нар гээд олон янзын портал системvvд байдаг тэдгээрээс мөн сонгоод суулгаад vзээд аль боломжийн гэснээ өөрөө сонгоорой!
Тэгээд MOD, Component гэх мэт бэлэн хэрэгслvvдээс сонгож татаж аваад суулгаж хэрэглэнэ. Өөрийн сайтын дvр төрх арьс буюу Theme, Template-ыг хийх, эсвэл vнэгvй бэлэн арьснуудаас сонгож суулгаад хэрэглэж болно. MamboOS бол суулгах, суулгасан программаа арилгах зэрэг админы vйлдлvvд нь нэлээн хялбар юм байна лээ.

3. Интернетээр хамтарч хийж мэдээж болно. Хэдэн ч хvн. Бvгд Админы нууц vг нэртэй. тэрvvгээрээ ороод л тал талаасаа хийж болно. Гэхдээ өөрийн PС дээр хийх vед энэ нь хэцvv. Эхлээд ямар нэгэн сервер рvvгээ хуулж суулгаад бэлэн болгосныхоо дараа интернетээр тал талаас орцгоож янзлацагааж болно.

4. Шинээр хийсэн сайтаа байрлуулахад эхлээд бол энэ сайт шиг vнэгvй хэлбэрээр тавьж болно. Тэгээд дээрх баннер, зарлалуудыг арилгахыг хvсвэл мөнгө төлнө. Гэхдээ аль болох хурдтай сайн сервер сонгох нь зvгээр. Монголын серверvvд дээр тавьсан сайтуудыг эндээс vзэхэд лав нэлээн уддаг, жоохон тиймэрхvv. Гадаад сайтууд бол бас янз бvр байгаа өөрөө хайгаад л хямд сайныг олж сонгох хэрэгтэй. Тэгээд СP буюу контрол панелтай сайт бол амар тэр рvvгээ интернетийн хөтөч программаараа ороод л бvх зvйлээ хийнэ. Анхлан суулгахдаа СP-ээрээ сервер дээрээ өөрийн өгөгдлийн бааз (датабэйс)-ыг vvсгэх хэрэгтэй. Тэгээд ямар нэгэн FTP(Би FTPCore ашигладаг) программ ашиглан сервер рvvгээ бэлэн портал, эсвэл өөрийн хийсэн сайтаа хуулж тавиад суулгана. Тэгэхдээ өгөгдлийн базынхаа байрлаж буй серверийн хаяг, өгөгдлийн базын нэр, хэрэглэгчийн нэр, нууц vг гэх мэтээ ашиглан суулгана. Тэгээд л админыхаа хэсэг рvv ороод нэмж хасаж янзлаад оролдоод л....

http://www.100webspace.com/

Энэ одоо манай сайтын байрлаж байгаа webhosting-ын веб сайт. Нэлээн хурдтай, алдаа гарах нь гайгvй, нэлээд найдвартай сайт юм шиг байгаа юм. Гэхдээ Мөнгө төгрөгтэй холбоотой сайт хийх бол веб тавих компаниа сайн сонгож судлаж баталгаатай сайт сонгосон нь дээр байх шvv. Тэгэхгvй бол бас кредит энэ тэр хулгайн асуудлууд гардаг юм шиг байна лээ...

www.mamboportal.com

www.phpnuke.org

www.myPHPNuke.com

www.xoops.com

http://www.google.mn/search?hl=mn&q=por ... 0%B9%D1%85

Дээрх холбоосуудаар орж vзээд таалагдсан порталаа сонгож болно.
Бас

www.savefile.com

cайт дээр СP дотор нь портал системvvд, самбарууд, гэх мэт олон зvйлийг автоматаар суулгаж өгдөг систем байдаг тэрийг туршиж оролдож vзэж ч болох юм..

За нэг иймэрхvv. Тэгээд тулгарсан асуудлаа бичээрэй! Чадах ядхаараа хариулнаа...





Хамгийн сүүлд 1 гишүүн Almas нд нийт 2006 дахь удаагаа зассан

Хөрөг
choiherlen
Өсөх Ирээдүй
Өсөх Ирээдүй
Бичлэг: 6
Элссэн: 2005-03-04, 11:07
Байрлал: tamsag
Contact:

Бичлэг Бичсэн choiherlen » 2005-03-09, 18:27

Almas chamd talarhav.Medegdehgu'i zu'iluud baina.Gevch oroldoj baigaad bu'r bu'tehgu'i u'ed ni asuuya. O:)
o'dor bu'r shineer amidartsgaay

Хөрөг
xvv
Гал Дөл
Гал Дөл
Бичлэг: 57
Элссэн: 2005-02-13, 01:26
Байрлал: Blogmn.net
Contact:

Бичлэг Бичсэн xvv » 2005-03-09, 21:47


Хөрөг
Horror
Жирийн Нэгэн
Жирийн Нэгэн
Бичлэг: 14
Элссэн: 2005-04-04, 17:20
Байрлал: ulaanbaatar
Contact:

Hi guys

Бичлэг Бичсэн Horror » 2005-04-18, 13:52

Bi web huudas hiih gej bie daagaad oroldoj baigaa. Web hiihed hamgiin nen turuund medsen baival zohih yamar programmuud badag, yamar hicheeluud haana bdagiig medeh hun baival nadad tuslaach

tsogbh
Эрхэм Гишүүн
Эрхэм Гишүүн
Бичлэг: 34
Элссэн: 2005-02-19, 17:19
Байрлал: http://www.hsum.edu.mn
Contact:

Web hiihiin tuld

Бичлэг Бичсэн tsogbh » 2005-04-21, 17:27

Веб хийдэг миний арга:
Веб хийх дээ эхлээд Дизайнаа зурна. Зургаа би PhotoshoPдээр зураад нvvрний дизайнаа бэлэн болгоно. Тэгээд бичиг бичих, хeдeeлгeeнт хэсэг, хоосон хэсэг гм зvйлvvдээ Slice tool-ээр хуваагаад Save for Web гэж хадгална. Yvний дараа хадгалсан Вебний нvvрээ ачааллаад vз. Сайхан HTML веб болсон байна.
Дараа нь Macromedia Dreamweaver ч юмуу Microsoft FrontPage дээр ч хамаагvй зас ч болно. HTML код мэддэг бол Notepad дээрч зассан болно. засах даа хоосон ба хeдeлгeeнт хэсгvvдийг хасаад оронд нь орох ёстой зvйлvvдийг нь зааж eгнe. Харин текст орох хэсэгт нь текстээ бичнэ.
Тэгээд янз бvрийн сайтаас гоё харагдсан зvйлvvдийг нь кодоор нь хуулж аваад eeрийн веб эндээ кодоор нь хуулж тавиад ажиллуулна. нэгэнт л open source -тай юм чинь. Тэгээд л нэг мэдэхэд миний бvтээл гэмээр сайхан веб босоод ирсан байна.
За тэгээд хvн хvний аргуудыг vзэж байгаад веб урлаад бай
Амжилт хvсье.

tsogbh
Эрхэм Гишүүн
Эрхэм Гишүүн
Бичлэг: 34
Элссэн: 2005-02-19, 17:19
Байрлал: http://www.hsum.edu.mn
Contact:

Hudulguunt text

Бичлэг Бичсэн tsogbh » 2005-04-21, 17:33

Hudulguunt text yum uu, hudulguunt zurag, togloom zergiig hiih olon jishee ene sited baina shuu: http://www.dynamicdrive.com/

Хөрөг
Horror
Жирийн Нэгэн
Жирийн Нэгэн
Бичлэг: 14
Элссэн: 2005-04-04, 17:20
Байрлал: ulaanbaatar
Contact:

Бичлэг Бичсэн Horror » 2005-04-30, 17:22

Web huudsandaa tooluur yaj hiih ve?

Хөрөг
xvv
Гал Дөл
Гал Дөл
Бичлэг: 57
Элссэн: 2005-02-13, 01:26
Байрлал: Blogmn.net
Contact:

Бичлэг Бичсэн xvv » 2005-05-03, 06:26

Хамгийн амархан арга бол

http://www.123counters.com/

хаягаар ороод тоолуураа vvсгээд кодоо аваад өөрийн вебийн нvvр хуудсанд байрлуулах арга байна даа. Footer тэй хийчихсэн хvмvvс байдаг.. хэхэхэ тэгвэл хуудас болгоныг ачааллах vед нэг нэгээр нэмэгдэнэ ;)

Хөрөг
etgeed
™Дусал®
™Дусал®
Бичлэг: 154
Элссэн: 2005-07-04, 11:53
Байрлал: CHINGGIS.ORG
Contact:

Бичлэг Бичсэн etgeed » 2005-10-13, 23:33

web hiideg programm bnale jaahan oroldohod surah bha
Дусалыг хураавал далай
Дуулсаныг сонсвол эрдэм

nnyamka

Бичлэг Бичсэн nnyamka » 2006-03-30, 14:00

form hiih gesen yum. Ashiglah material baival ugch tus bolooch masteruudaa!! !

Хөрөг
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Бичлэг: 2636
Элссэн: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил тэр чигээр нь чирснээс илүү дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн...
Байрлал: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Бичлэг Бичсэн Almas » 2006-04-02, 08:02

http://asuult.net/nemesis рүү ороод articles->php хэсгээс уншаад үз дээ.

Forum хэлж байгаа бол www.phpbb.com Ороод татаад ав. Бүгд байгаа. Эсвэл Invisionboard гэж байдаг. Самбарын програм татах хэсэгт Loader нэг тавиж байсан санагдаж байна.
Хамгийн сүүлд 1 гишүүн Almas нд нийт 2009 дахь удаагаа зассан
Харь гаригийнхан байдаг :D

Sirus

Бичлэг Бичсэн Sirus » 2006-07-05, 16:34

Localhost deer Joomla ashiglaj hiisen webee herhen host ruu huulah talaar delgerengui tailbarlaj ogno uu? Doorhi zuilsiin daguu...

- Host-doo yaj database uusgeh ve? Local deer bol http://localhost/phpmyadmin/index.phPruu orj create hiideg shuu dee. Uuniig host deeree?

- Belen bolson site maani c:appserv(bi appserv ashigladag)wwwjoomla dotor bgaa gej oilgoj bolohuu? Ene folder-oo ftp(filezilla)-r hostiinhoo www foldert huulahad ajillah uu? index.html ymchine ajillahguil ymshig sanagdaad bh ym.

- Joomla-gaa installdah, template, hel solih g.m ni localhost deer hiihtei adilhan uu?

Sirus

Бичлэг Бичсэн Sirus » 2006-07-05, 16:37

Bas...

-Edgeeriig yaj nemdeg ymbe? CP-n ali hesegt ni oruuldag heregsel ni bdag ymbe?
Flash Tsag
Sanal Asuulga

- MOD, Component haanaas tataj suulgaj boloh ve?
ymar ymar torliin ym bdag ymbe? Jishee bolgoj orgon hereglegddeguudeesee tailbarlaj ogooch. Ymarch uuregtei yaj heregledeg ene ter geed...

Хөрөг
maximum_mng
™Дусал®
™Дусал®
Бичлэг: 118
Элссэн: 2005-10-15, 20:07
Байрлал: Утаанбаатар хот
Contact:

Бичлэг Бичсэн maximum_mng » 2006-07-05, 19:39

За би тайлбарлах гэж оролды.

Локал хост дээр хийсэн вебээ СЭРВЕР дээр хуулж тавьж болышдээ. Гэхдээ жаахан тохиргоо хийнэ. Жаахан явдалтай гэж бодож байна. ( Надад лав )
Флэш цаг энээ тэрээ гэсэн MOD, Component-дыг http://joomlaya.com , http://mamboportal.com гэх мэтийн сайтуудаас татаж аваад суулганадаа.

харин татаж авсан MOD, Component-уудаа ЗИП чигээр нь хуулаад суулгавал илүү амар.

Sirus

Бичлэг Бичсэн Sirus » 2006-07-06, 14:39

Гэхдээ жаахан тохиргоо хийнэ. Жаахан явдалтай гэж бодож байна.

гэсэнийгээ сайн тодоруулаач. Ямар тохиргоо, ямар явдал айн???
Нэг бүрчлэн тайлбарлаад өгөх хүн бнуу?

Post Reply

Буцах