PHP surmaar l ...

Moderator: Bathuyag

Post Reply
uuganaa
★☆★☆★☆★☆
★☆★☆★☆★☆
Posts: 83
Joined: 2006-03-12, 17:34
Location: UTaanbaatar
Contact:

PHPsurmaar l ...

Post by uuganaa » 2007-01-11, 16:24

za er ni phPgvi hol alhan gej hol yum bna dQQ
teed sambart erQQSQQ phPlesson talaar yum alga bga neg ni nememis iin
terniig haraad uchraa olohgvi bi lav bur manartsan za teed end meddeg humuus ni
medlegee joohon joohon hairlachival uuli ni ih heregtei yum daa :mrgreen:
Амьдрал над дээр тогтдог.

uuganaa
★☆★☆★☆★☆
★☆★☆★☆★☆
Posts: 83
Joined: 2006-03-12, 17:34
Location: UTaanbaatar
Contact:

Post by uuganaa » 2007-01-11, 16:26

ZA tegeed http://www.eschoolclub.com iin phPlesson s iig copy hiichlee sorry


PHPlanguage танилцуулга

РНР бол Hypertext Preprocessor / Personal Home Page / гэсэн vгийн товчлол юм. РНР бол платформ хамааралгvй, HTML холилдсон сервер талын вэб програмчлалын хэл юм. РНР нь CGI & Perl, C хэлvvдтэй их төстэй гэж хэлж болно.
РНР ийн давуу талууд гэвэл олон програмчлалын хэлvvдтэй хамтран ажиллах боломжтой , маш олон төрлийн Database буюу мэдээллийн сантай харицан ажиллаж чаддаг / ж.н : MySQL, Opacle, SQL, PostgreSQL, mSQL, SyBase, Access .../,
олон төрлийн протоколуудтай харицан ажиллах боломжтой IMAP, SNMP, NNTP, POP3 , HTTPгэх мэт маш сайн сервер талын програмчлалын хэл юм. Мөн хэрэглэгчид сурахад хялбар байдаг. РНР нь формтай ажиллах, cookie, файлтай ажиллах, зураг тэкстэн файлыг vvсгэх, мэйл илгээх, E-shoPбайгуулах, серверийг удирдах гэх мэт маш олон vйлдлийг хийж гvйцэтгэж чадна. РНР кодчлол <? ба ?> эсвэл <?phPба ?> гэсэн тэмдэгтийн хооронд бичигдэнэ.

<?php
your phPcode ...
?>

РНР кодчлол ашиглан байгуулсан хуудсыг өргөтгөл нь .phP.php3 .php4 гэх мэт байх хэрэгтэй байдаг. Энгийн HTML өргөтгөлтэй вэб хуудсан дээр ажиллах боломжгvй. РНР-г сервер талын хэл гэж хэлсэн болхоор энгийн windows -ийн орчинд ажиллаж чадахгvй юм. Та нэмэлт сервер Software-уудыг өөрийн компьютерт суулгаснаар РНР хуудсуудаа шалгаж туршиж байх боломж бvрдэнэ. Сервер Software ийн жишээ бол APACHE сервер юм. Та энэхvv программыг манай файлын сангаас татан авч ашиглаж болно. Бас таны Вэб хуудсаа байрлуулах вэб сервер тань Apache, phPгэх мэт дэмждэг байж саяа өөрийн хуудсуудаа ажиллуулж олонд хvргэж чадна. Хэрэв тийм биш байвал өөр Webhosting сонгох хэрэгтэй.
РНР -г өөрийн компьютер дээрээ ажиллуулж байхын тулд та PHP,APACHE -г суулгах хэрэгтэй. Харин Mysql database ашиглах, CGI ашиглах хэрэгтэй бол бvгдийг нь өөрийн Локал машин дээрээ суулгаарай. Эд бvгд манай файлын сан байгаа. Эдгээрийг бvгдийг нь цугт нь суулгаад тохиргоог нь өөрөө хийчихдэг программ бол PHPTriad , HTTPTriad юм. Та элдэв тохиргоо хийж суулгах мэдэхгvй байгаа бол шууд PHPTriad -г сонгохыг танд зөвлөе.Та илvv ихийг мэдэхийг хvсвэл өөрсдийнх нь сайтаар зочилоорой.

http://www.php.net // phPийн гол сайт
http://www.apache.org // Apache ийн гол сайт
http://www.mysql.com // Mysql ийн гол сайт
http://www.phpgeek.com // phptriad

РНР хэрхэн ашиглах тухай дараагийн хичээлээр vзэх болно.






РНР хувьсагч

РНР-д хувьсагчийг хэд хэдэн тєрєлд хувааж болно. Энэ нь Numbers, Strings, Arrays,Bool, Object гэж байна. Хувьсагчыг бичихдээ $ ( долларын тэмдэгтээр) эхэлж бичээд хойноос нь нэрийг нь бичиж єгдєг. Нэрний бvтэц нь яамар нэгэн vсэгээр эхлэсэн эсвэл доогуур зураасаар эхэлсэн байгаад тєгсгєл нь ас ямар нэгэн vсэг эсвэл тоо байх ёстой.
Хувьсагчын нэрийг бичихдээ ямар нэгэн тусгай тэмдэгт ашиглаж болохгvй. Ийм тохиолдолд таны бичсэн РНР код ажиллахгvй байдалд хvрнэ.Жишээ нь иймэрхvv байдалтайгаар бичнэ:
<?phP
// zov bichigdsen jishee
$ner
$_huvisagch23
$MiniiToo
$win88
// buruu bichsen jishee
$6ner
$ner+
$@aldaa
$ug@too
?>

гэх мэтээр бичнэ. Ямарч тусгай тэмдэгд ашиглаж болохгvй.
Мєн РНР-д тайлбр бичихдээ // ба /* tailbar */ гэсэн тэмдэгтийг хооронд бичиж єгнє. РНР –д том буюу жижиг vсгийн ялгаж єєрєєр ойлгодог.
<?phP
$Web
$web
?>

энэ хоёр бол єєр єєр хувьсагч юм. Тийм учраас том vсэгийг нэг их хэрэглэх хэрэггvй байх.РНР нь хувьсагчийн тєрлийг эхэлж заахыг шаарддаагvй тул та эхлээд хувьсагчаа ззаж єгєх шаардлагагvй. Шууд л хувьсагчаа нэрлэээд утга олгоод яваад байж боло. РНР єєрєє ямар тєрлийн утга авсаныг тогтоодог.Numbers тєрлийн хувьсагч нь дотроо Integer, Floating point гэж 2 хэсэгт хуваагдана. Integer –нь зєвхєн бvхэл тоон утгуудыг авна. ( -24 , 56 г.м) Харин Floating point тєрлийн хувьсагч нь бутархай утгуудыг авна. ( 2.3, -5.1 г.м)
Integer нь -2147483648 ээс 2147483648 хvртэл утгыг авч чадна.
String –тєрлийн хувьсагч бvх тєрлийн тэмдэгт цифрvvдийг утга болгон авна.
Bool нь true, false буюу vнэн эсвэл худал гэсэн хоёр утгыг авна.
Bool хувьсагч утга авах тохиолдолууд
<?phP
gettype((bool) ""); // bool(false)
gettype((bool) 1); // bool(true)
gettype((bool) -2); // bool(true)
gettype((bool) "foo"); // bool(true)
gettype((bool) 2.3e5); // bool(true)
gettype((bool) array(12)); // bool(true)
gettype((bool) array()); // bool(false)
?>

Array нь олон утгыг нэг хувьсагчид агуулдагаараа бусад тєрлийн хувьсагчуудаас давуу талтай.
<?phP
$arrays = array(1 => 'ehnii', 'hoyordoh', 'guravdah');
print_r($arrays);
?>

гэж бичихэд харагдах байдал нь
Array {
[ 1 ]=> ehnii
[ 2 ]=> hoyordoh
[ 3 ]=> guravdah
}
гэх мэтээр хувьсагчуудыг бичиж ашиглаж болно.


РНР оператор Бичсэн: С.Санчир Огноо: 2004.12.10
РНР -нь нэгэнт script language учир дурын vйлдэл гvйцэтгэх, тоог тооцоолох, серверт хандах, файлтай харьцан ажиллах гэх мэт маш олон vйлдэлийг хийх чадалтай.

Арифметик оператор

$a + $b - нэмэх vйлдэл
$a - $b - хасах vйлдэл
$a * $b - vржих vйлдэл
$a / $b - хуваах vйлдэл

Жишээн дээр:
<?phP

$a = 48
$b = 12

print "Hoyor huvisagchiin niilber: ".($a+$b)."<BR>"; // ur dun 60
print "Hoyor huvisagchiin yalgavar: ".($a-$b)."<BR>"; // ur dun 36
print "Hoyor huvisagchiin urjver: ".($a*$b)."<BR>"; // ur dun 576
print "Hoyor huvisagchiin noogdvor: ".($a/$b)."<BR>"; // ur dun 4

?>


Бас өөр хялбараар товчхон бичиж болно. Жишээ:

$a+=$b - А-гын утган дээр Б-г нэмээд гарах утгыг А-д харгалзуулна
$a-=$b - А-гын утгаас Б-г хасаад гарах утгыг А-д харгалзуулна
$a*=$b - А-гын утгыг Б-гээр vржээд гарах утгыг А-д харгалзуулна
$a/=$b - А-гын утгыг Б-д хуваагаад гарах утгыг А-д харгалзуулна
$a%=$b - А-гын утгыг Б-д хуваагаад гарах vлдэгдэлийг А-д харгалзуулна
<?phP

$a = 48;
$b = 12;

$a+=$b
print "A=$a<BR>" // ur dun 60
$a-=$b
print "A=$a<BR>" ur dun 36
$a*=$b
print "A=$a<BR>" ur dun 576
$a/=$b
print "A=$a<BR>" ur dun 4
$a%=$b
print "A=$a<BR>" ur dun 0

?>

Нөхцөл шалгах оператор

$a == $b - А,Б хоёр утга заавал тэнцvv байх vед TRUE
$a != $b - А,Б хоёр утга тэнцvv биш vед TRUE
$a < $b - А нь Б гээс бага байх vед TRUE
$a > $b - А нь Б гээс их байх vед TRUE
$a <= $b - А нь Б гээс баг эсвэл тэнцvv vед TRUE
$a >= $b - А нь Б гээс их эсвэл тэнцvv vед TRUE

Жишээ:
<?phP

$a = 100; $b = 200;

if($a == $b){

print "Hariu Tentsuu";

}else{

print "Ene hoyor utga tentsehgui bna";

}

// jishee 2

$nas = 16; $tohiroh = 18;

if($nas > $tohiroh){

print "Nasnii hyazgaar tohirson. Medeelel harah bolomjtoi";

}else{

print "Nas denduu baga bna. Zobhon nasand huregchded zoiulsan medeelel";

}

?>

Та нэгээс дээш нөхцөлийг шалгаж болно ингэх їед AND, OR г ашиглаж болно

$a > $b AND $a > 0 - энэн нь энэ хоёр нөхцөлийг 2ууланг нь хангасан байхыг шаардана.

$a > $b OR $a > 0 - энэн нь энэ хоёр нөхцөлийн аль нэг нь хангасан байхыг шаардана.

AND -г && гэж, OR -г || гэж бичсэн ч болно. Чанарын ялгаа байхгїй алийг нь ч ашиглаж болно.

Жишээ:
<?phP

$country = "Mongolia";
$money = 99;

if($country == "Mongolia" AND $money >= 100){

print "Ta manai Mongold dahi E-ShoPoos 100$ unetei baraag hudaldaj avch chadna";

}else{

print "Uuchlaarai Ta mongold baij, 100$ dollartai baij zahialga ogch chadna";

}

// jishee 2

$card = "Master";

if($card == "Master" OR $card == "Visa"){

print "Ta hudaldaa $card cardaar hudaldaa hiij bolno";

}else{

print "Uuchlaarai bid zovhon Master,Visa cardaar tolbor huleen avdag";

}

?>


PHPээр мэйл илгээх
Таны вэбээс шууд таны мэйл хаягт мэйл илгээдэгээр хийж болно. Ингэж хийхийн тулд хамгийн хялбар арга нь PHPн mail(); функцийг хэрэглэх боломжтой. Ихэнх сайтууд /Ж.нь: phpnuke, postnuke, mambo, exoops/ нь mail() функцийг ашиглаж мэйл илгээхээр хийгдсэн байдаг.
mail() функцийг ерөнхий бvтэц нь:
mail("хэнд илгээх хаяг","мэйлийн гарчиг", "мэйлийн агуулга", "From: хэнээс илгээсэн хаяг");

ж.нь:
mail("bayaraa@yahoo.com", "Sain uu?", "Hi. ene bol tushiltiin email shuu", "From: gomboo247@yahoo.com");


Дээрхи код нь bayaraa@yahoo.com гэсэн хаягруу "Sain uu?" гэсэн гарчигтай "Hi. ene bol tushiltiin email shuu" гэсэн мэйлийг илгээнэ. Мэйлийг илгээгч нь gomboo247@yahoo.com

Дээрхи кодыг яг вэбэнд ашиглахаар бичвэл:
<?phP

if($send == "yes"){

$hend_ilgeeh = "webadmin@domain.mn";

mail($hend_ilgeeh, $subject, $body, "From: $henees");

print "Мэйлийг илгээсэн.";

}

?>

<form action="" method="post">

Та санал хvсэлтээ илгээнэ vv.<BR><BR>

Таны мэйл хаяг:<BR><input type="text" name="henees"><BR><BR>

Гарчиг:<BR><input type="text" name="subject"><BR><BR>

Санал хvсэлт:<BR><textarea cols="30" rows="10" name="body"></textarea><BR><BR>

<input type="submit" value="Илгээх">

<input type="hidden" name="send" value="yes">

</form>

Хэрэглэгчийн IPхаягыг шалгах
Тухайн хэрэглэгчийн IPхаягыг шалгаж мэдсэнээр аль улсаас холбогдож байгааг мэдэж болдог. Мөн шаардлагатай бол дэлгэрэнгvй бусад мэдээлэлийг нь олж болно.
<?

$iP= getenv("REMOTE_ADDR"); // 1

print "Ta <b>".$ip."</b> iPhayagaas holbogdson bna."; // 2

?>


1 - хэрэглэгчийн IPхаягыг олж байна.

2 - дэлгэцэнд IPны тухай мэдээлэл хэвлэж байна.

PHPд IPхаягыг хэд хэдэн хэлбэрийн бичлэгээр лож болно.

Ж.нь:
$REMOTE_ADDR;
$_SERVER["REMOTE_ADDR"];
getenv("REMOTE_ADDR");


гэх мэт. Эдгээр нь адилхан vvрэгтэй.






Хэрэглэгчийг IPхаягаар нь ялган хандах эрхийг хаах
Мэдээж таны вэб сайтыг хэрэглэгчид бvгд боловсон хvмvvс биш нь мэдээж. Yргэлж таны сайтын форум, зочдын дэвтэрт бvдvvлэг хараал бичдэг ч юмуу, ямар нэгэн таньд таалагдахгvй зохисгvй vйлдэл хийгээд байгаа хэрэглэгчээс та төвөггvйхэн салж болно. Доорхи хэсэг PHPкодыг ашиглаад їзээрэй.

Эхлээд та ямар нэгэн .TXT төрлийн файл нээж vvсгээд тэр дотроо хаах IPхаягнуудаа |127.0.0.1| гэх мэт бvтэцтэй бичих хэрэгтэй. Мэдээж олон хаягыг vргэлжлvvлэн бичиж болно. / Ж.нь: |127.0.0.1||255.255.255.255||202.139.0.65|/

<?phP

$filename = "haagdsan.txt" // 1

$handle = fopen($filename, "r"); // 2
$hayagnuud = fread($handle, filesize($filename));
fclose($handle);

$iP= $REMOTE_ADDR; // 3

if(eregi("|".$ip."|", $hayagnuud)){ // 4

echo "Та хандах эрхгvй. Таны сайтруу хандах эрхийг хаасан байна.";

exit(); // 5

}else{

echo "Та хандах эрхтэй. Тавтай морилно уу."; // 6

}

?>


Тайлбар:

1 - Хаагдсан IPхаягнуудыг бичиж хадгалсан TXT файлын нэр / өөр директорт байгаа бол замыг нь цуг бичнэ/

2 - Энэ хэсэгт "haagdsan.txt" файлын агуулгыг $hayagnuud хувьсагчид олгож байна.

3 - Хэрэглэгчийн IPхаягыг олж байна.

4 - eregi(); функц нь тэмдэгт мөр дундаас зааж өгсөн тэмдэгтийг /мөр байж болно/ хайж шалгадаг ба хэрэв байвал TRUE байхгvй бол FALSE утга буцаадаг.
Манай энэ тохиолдолд Хэрэглэгчийн IPхаяг "haagdsan.txt" бичигдсэн эсэхийг шалгаж байна.

5 - IPхаяг "haagdsan.txt" файлд бичигдсэн байгаа болхоор цааш хандах эрхийг хааж байна. exit(); функц нь vйлдлийг шууд зогсоодог ба энэ мөрөөс цааш хуудас уншигдахгvй шууд зогсоно. IPнь хаагдсан хэрэглэгч энэ мөрөөс цаашхи ямарч мэдээлэл vзэж чадахгvй гэсэн vг.

Дээрхий кодыг Вэб хуудасныхаа дээд хэсэгт /толгойн хэсэгт/ хийвэл тохиромжтой.





Өөрийн вэбийг Work Offline - д ажиллахгvй болгох
Ихэнх вэб сайтыг зарим хvмvvс ачаалж дууссаны дараа Internet холболтоо салгаж байгаад Work Offline заримд тайван унших маягаар ашигладаг. Энэ нь Internet холболтын мөнгөө хэмнэх сайн аргын нэг.

Хэрэв та өөрийн вэб сайтыг Work Offline горимд ажиллахгvй болгоё, заавал Internet холболтоо залгаж байж л vзэж байхаар тохируулахыг хїсэж байвал доорхи хэсэг кодыг вэб сайтынхаа код дунд нэмэх хэрэгтэй.

HTML кодын хувьд доорхи кодоор хийж болно.
<html>
<title>
<meta http-equiv="cache-control" content="no-cache">
</title>
<body>

Та энэ хуудасыг Work Offline горимд vзэж чадахгvй.

</body>
</html>


Харин PHPхуудасыг хувьд доорхи хэсэг кодоор шийдэж болно.
<?phP

header("Pragma: no-cache");

?>


Бvтнээр нь бичвэл
<?

header("Expires: Mon, 26 Jul 2000 05:00:00 GMT");
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate"); // HTTP/1.1
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache"); // HTTP/1.0

?>

<html>

Та энэ хуудасыг Work Offline горимд vзэж чадахгvй.

</html>


Дээрхи кодыг .PHPфайл болгож хадгалж байгаад Work Offline горимд тавиж байгаад vр дvнг нь vзэж болно.



Директорид хамгаалалт хийх
Вэб сайт хийдэг хvн бvрт өөрийн Зураг файлуудаа хуулсан директороо нуух хэрэг зайлшгvй гардаг.

Жишээ нь та Images хавтсанд өөрийн бvх зургаа хадгалсан бол дурын хэрэглэгч Addressbar дээр

http://www.taniiweb.mn/Images/ гэж бичиж ороод л ямар ямар зургын файл байгааг харж, хvсвэл татаж авчихаж болно. Энэ боломжыг хаах талаар энэ хичээлээр хэдэн арга хэлэх болно.

1-р арга

Директориуд дотроо index файл хуулах

Та index.htm, index.html нэртэй файл vvсгээд хуулчих. Та зvгээр хоосон ч хамаагvй index.html нэртэй файл vvсгэсэн ч болно. Хамгийн гол нь веб сервер хэрэглэгчид эхлээд index файлуудыг илгээдэг. Yvнд: index.htm, index.html, index.php, default.html гэх мэт нэртэй файлууд орно. Хэрэв директори дотор ямар нэг дээр дурьдсан index файл байхгvй бол шууд директори доторхи бvх файлыг жагсаалтыг хэрэглэгчид илгээнэ.

index.html нэртэй файл хуулсанаар хэрэглэгч файлыг жагсаалт бус index.html файлын агуулгыг л харна.

Жишээ нь:

http://www.eschoolclub.com/upload/jishe ... _22-40/36/ Хамгаалалт хийгээгvй директори
http://www.eschoolclub.com/upload/ Хамгаалалт хийсэн директори

2-р арга

index.phPээр байрлал шилжvvлэх

Та доорхи кодыг хуулж аваад index.phPгэж нэрлээд өөрийн директорид хуулчих
<?phP

header("Location: ../");

?>

Энэ кодын vр дvн нь тухайн директорийн дээд директорид шилжvvлнэ. Жишээ нь:

http://www.jishee.mn/images/ гэвэл (http://www.jishee.mn/images/index.phPгэсэн яг адилхан)

дээрхи код биелж хэрэглэгчийг шууд http://www.jishee.mn/ хаягт хvргэнэ.

Та олон директоритой вэбээ хамгаалахыг хvсэж байвал дээрхи PHPфайлыг бvх директориуд дотроо хуулхад л болно. Жишээ нь:

http://www.jishee.mn/images/my/banners/big/

гэж орвол өмнөх дээд директорруу хөөж оруулсаар байгаад хамгийн сvvлд хэрэглэгч
http://www.jishee.mn/ гэсэн хаяг дээрээ л ирнэ гэсэн vг.
Амьдрал над дээр тогтдог.

Almas-offline

hi

Post by Almas-offline » 2007-01-16, 19:25

Hi!
Tiimee harin surmaar l baina. PHPheliig ug ni ooroo nuhaad suuval boloh l yum shig baigaa yum... blogmn.net-ee oroldoh geed joohon surch l baina...

uuganaa
★☆★☆★☆★☆
★☆★☆★☆★☆
Posts: 83
Joined: 2006-03-12, 17:34
Location: UTaanbaatar
Contact:

Post by uuganaa » 2007-01-17, 17:45

за тээд phPийг яаж html дунд харагдуулдаг юм бол мэдэх хун бвал туслаарай
Амьдрал над дээр тогтдог.

User avatar
gargan
™Дусал®
™Дусал®
Posts: 144
Joined: 2005-04-24, 17:54
Location: budapest
Contact:

Post by gargan » 2007-01-17, 18:16

яаг ингэж харагдуулна гэж байхгүйшдэ, шууд л хтмл кодон дундуураа хийчихнэ, хэрвээ чи локалхост дээрээ бичсэн пхп гээ турших гэж байгаа бол апачэ пхп 2-оо хооронд нь тохируулах хэрэгтэй

uuganaa
★☆★☆★☆★☆
★☆★☆★☆★☆
Posts: 83
Joined: 2006-03-12, 17:34
Location: UTaanbaatar
Contact:

Post by uuganaa » 2007-01-18, 21:38

gargan wrote:яаг ингэж харагдуулна гэж байхгүйшдэ, шууд л хтмл кодон дундуураа хийчихнэ, хэрвээ чи локалхост дээрээ бичсэн пхп гээ турших гэж байгаа бол апачэ пхп 2-оо хооронд нь тохируулах хэрэгтэй
харин ийм юм харчаад л ингэж асууж бхгүй юу
энүүгээр үзсэн болдоггүй :oops:

To integrate Plogger into your website, place the following PHP
statements in the HTML document you wish display the gallery:

First line of HTML file -> <?phPrequire("gallery.php"); ?>
In HEAD section of HTML -> <?phPthe_gallery_head(); ?>
Somewhere in BODY section -> <?phPthe_gallery(); ?>
Амьдрал над дээр тогтдог.

User avatar
gargan
™Дусал®
™Дусал®
Posts: 144
Joined: 2005-04-24, 17:54
Location: budapest
Contact:

Post by gargan » 2007-01-18, 21:57

уучлаарай, бичсэнийг чинь сайн ойлгосонгүй
за ямар ч байсан чамд энэ прог хэрэг болох юм шиг санагдлаа
буруу юм биччихсэн бол соришү, гэхдээ өөр бусад хүнд ч хэрэг болох байх гэсэн үүднээс тавьлаа

User avatar
gargan
™Дусал®
™Дусал®
Posts: 144
Joined: 2005-04-24, 17:54
Location: budapest
Contact:

Post by gargan » 2007-01-18, 22:02

уучлаарай, бичсэнийг чинь сайн ойлгосонгүй
за ямар ч байсан чамд энэ прог хэрэг болох юм шиг санагдлаа
буруу юм биччихсэн бол соришү, гэхдээ өөр бусад хүнд ч хэрэг болох байх гэсэн үүднээс тавьлаа
Attachments
phptriadsetup2-11.zip
пхптриад гээд пхп, маяскүл, апачэ эд нарыг чиний оролцоогоогүйгээр өөрөө хийчих болно. бичсэн пхп-тэй файлаа хтдокс фүлдэрлүү хуулаад боло
(10.84 MiB) Downloaded 127 times

uuganaa
★☆★☆★☆★☆
★☆★☆★☆★☆
Posts: 83
Joined: 2006-03-12, 17:34
Location: UTaanbaatar
Contact:

Post by uuganaa » 2007-01-19, 00:34

би plogger geed gallery-г тэнэжийгаад олсон юумаа
түүний read me дээр нь
To integrate Plogger into your website, place the following PHP
statements in the HTML document you wish display the gallery:

First line of HTML file -> <?phPrequire("gallery.php"); ?>
In HEAD section of HTML -> <?phPthe_gallery_head(); ?>
Somewhere in BODY section -> <?phPthe_gallery(); ?>

гэсэн бичлэг байсан бхгүй юу да
тээд надаа нэг xampplite geed байдаг түүн дээр болохгүй юумуу
Амьдрал над дээр тогтдог.

erdenebayar_d2

Нэмэлт мэдээлэл

Post by erdenebayar_d2 » 2008-07-10, 14:58

Юун түрүүнд баяр наадмын мэндийг хүргэе. Та бүхэн php хэлний анхан шатны хэрэгцээтэй ном бусад материалыг www.xapaa.net-ээс татаж аваарай.

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2615
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Post by Almas » 2008-07-14, 22:34

Дээрх PHP номыг эндээс ороод шууд татаж бас болно.

http://dusal.net/forum/viewtopic.php?p=12056#12056

Post Reply

Return to “PHP, MySQL”