postfix mail server

Серверийн тохиргоо болон бусад холбогдолтой зүйлсийн талаар энд.

Зохицуулагч: Bathuyag

Post Reply
Хөрөг
monhoo04
Суу Алдарт Гишүүн
Суу Алдарт Гишүүн
Бичлэг: 117
Элссэн: 2010-03-29, 19:56
Танилцуулга: Компьютер сонирхохгч.....
Байрлал: Улаанбаатар
Contact:

postfix mail server

Бичлэг Бичсэн monhoo04 » 2010-05-26, 14:36

ubuntu 9.04 deer postfix+dovecot + mysql + squirrelmail suulgachihlaa. postfixadminaar 2 shine hereglech (account) uusgeed squirrelmail (web mail) eer login hiij orood 1-r hunees 2-r hunluu mail bichiheer 2 hund irehgui ym. log fileiig neegeed uzheer

May 26 14:18:22 xxx-xxxx postfix/bounce[19921]: 392B8D211D: sender non-delivery notification: 4ADE3D2120
May 26 14:18:22 xxx-xxxx postfix/qmgr[17166]: 392B8D211D: removed

ingeed bh ym. google deer bicheed uzheer zunduul ym bh ym. helgui bolhoor oilgohgui ym. minii oilgosonoor main.cf file dotor zasah ymshig sangdlaa. za tuslaarai humuusee
3 тооны ихийг олох алгоритм
-----------------------------------------------------------------
printf("та бодсон 3 тооныхоо ихийг оруулна уу ?/n");
scanf("%d/n",&a);
printf("Хамгийн их нь %d /n",a); :D

Хөрөг
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Бичлэг: 2636
Элссэн: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил тэр чигээр нь чирснээс илүү дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн...
Байрлал: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: postfix mail server

Бичлэг Бичсэн Almas » 2010-05-27, 07:32

Код: Бүгдийг сонгох

postconf -n
гээд гарсан хариуг нь харуул даа.

http://groups.google.com/group/alt.comp ... 7c39f9d9d5 Энд зарим нэг тайлбар байна. Би бас серверээс мэйл илгээх тал дээр сайн мэдэхгүй, асуудалтай байгаад байгаа. Серверүүд Relay гэдгийг шалгаж илгээхээр тохируулчихаар тэгээд байдаг гэнэ. Бас домэйнийхээ DNS дээр SPF record зөв бичиж өгөх хэрэгтэй байдаг гэнэ дээ...
Харь гаригийнхан байдаг :D

Хөрөг
monhoo04
Суу Алдарт Гишүүн
Суу Алдарт Гишүүн
Бичлэг: 117
Элссэн: 2010-03-29, 19:56
Танилцуулга: Компьютер сонирхохгч.....
Байрлал: Улаанбаатар
Contact:

Re: postfix mail server

Бичлэг Бичсэн monhoo04 » 2010-05-27, 12:10

postconf -n энэ командын үр дүн

alias_database = hash:/etc/aliases
alias_maps = hash:/etc/aliases
append_dot_mydomain = no
biff = no
broken_sasl_auth_clients = yes
config_directory = /etc/postfix
inet_interfaces = all
mailbox_size_limit = 0
mydestination = buyanzaya.usi.mn localhost.localdomain, , localhost
myhostname = buyanzaya.usi.mn
mynetworks = 127.0.0.0/8, 10.0.0.175/32
readme_directory = no
recipient_delimiter = +
relayhost = 10.0.0.175
smtp_tls_session_cache_database = btree:${data_directory}/smtp_scache
smtp_use_tls = yes
smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Ubuntu)
smtpd_recipient_restrictions = reject_unknown_sender_domain, reject_unknown_recipient_domain, reject_unauth_pipelining, permit_mynetworks, permit_sasl_authenticated, reject_unauth_destination
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_authenticated_header = yes
smtpd_sasl_local_domain = $myhostname
smtpd_sasl_path = private/dovecot-auth
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
smtpd_sasl_type = dovecot
smtpd_sender_restrictions = reject_unknown_sender_domain
smtpd_tls_auth_only = yes
smtpd_tls_cert_file = /etc/ssl/certs/ssl-mail.pem
smtpd_tls_key_file = /etc/ssl/private/ssl-mail.key
smtpd_tls_mandatory_ciphers = medium, high
smtpd_tls_mandatory_protocols = SSLv3, TLSv1
smtpd_tls_received_header = yes
smtpd_tls_session_cache_database = btree:${data_directory}/smtpd_scache
smtpd_use_tls = yes
tls_random_source = dev:/dev/urandom
virtual_alias_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/my_alias_maps.cf
virtual_gid_maps = static:8
virtual_mailbox_base = /var/vmail
virtual_mailbox_domains = proxy:mysql:/etc/postfix/my_domains_maps.cf
virtual_mailbox_limit = proxy:mysql:/etc/postfix/my_mailbox_limits.cf
virtual_mailbox_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/my_mailbox_maps.cf
virtual_minimum_uid = 150
virtual_transport = dovecot
virtual_uid_maps = static:150

http://craigballinger.com/blog/2009/07/ ... jackalope/ энд байгаа зааврын дагуу суулгасан дээр нь squirrelmail suulgasan
3 тооны ихийг олох алгоритм
-----------------------------------------------------------------
printf("та бодсон 3 тооныхоо ихийг оруулна уу ?/n");
scanf("%d/n",&a);
printf("Хамгийн их нь %d /n",a); :D

Хөрөг
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Бичлэг: 2636
Элссэн: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил тэр чигээр нь чирснээс илүү дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн...
Байрлал: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: postfix mail server

Бичлэг Бичсэн Almas » 2010-05-28, 00:19

Код: Бүгдийг сонгох

mynetworks = 127.0.0.0/8, 10.0.0.175/32
relayhost = 10.0.0.175
Энэ хоёр дээр гадаад IP хаягаа зааж өгөх хэрэгтэй байж магадгүй

Код: Бүгдийг сонгох

smtpd_recipient_restrictions = reject_unknown_sender_domain, reject_unknown_recipient_domain, reject_unauth_pipelining, permit_mynetworks, permit_sasl_authenticated, reject_unauth_destination
smtpd_sender_restrictions = reject_unknown_sender_domain
Энэ хоёр хувьсагчийг нэтээс хайж олоод уншаад үз. Эхний ээлжинд ямар ч тохиолдолд зөвшөөрөхөөр тохируулж байгаад туршаад үзэх нь дээр байх.

Шууд урьд нь ; ч билүү # байна уу тавиад идэвхгүй болгож байгаад үзэхэд бас болж магадгүй...
Харь гаригийнхан байдаг :D

Хөрөг
monhoo04
Суу Алдарт Гишүүн
Суу Алдарт Гишүүн
Бичлэг: 117
Элссэн: 2010-03-29, 19:56
Танилцуулга: Компьютер сонирхохгч.....
Байрлал: Улаанбаатар
Contact:

Re: postfix mail server

Бичлэг Бичсэн monhoo04 » 2010-05-28, 11:28

ugasaa dotood suljeend ajildag yumoo turshij bgaan. #-t taviad uzii :D
3 тооны ихийг олох алгоритм
-----------------------------------------------------------------
printf("та бодсон 3 тооныхоо ихийг оруулна уу ?/n");
scanf("%d/n",&a);
printf("Хамгийн их нь %d /n",a); :D

Хөрөг
monhoo04
Суу Алдарт Гишүүн
Суу Алдарт Гишүүн
Бичлэг: 117
Элссэн: 2010-03-29, 19:56
Танилцуулга: Компьютер сонирхохгч.....
Байрлал: Улаанбаатар
Contact:

Re: postfix mail server

Бичлэг Бичсэн monhoo04 » 2010-05-28, 15:41

# taviad uzlee , = ard tailiig hasaad hooson uzlee ymarch yalgaa alga nuguu sender heveere l bna. uulan barag l duusah geed bhiin ene ni ch yvaad nuguuduh ni huleegeed avchuul ch ajil duuslaa :D
3 тооны ихийг олох алгоритм
-----------------------------------------------------------------
printf("та бодсон 3 тооныхоо ихийг оруулна уу ?/n");
scanf("%d/n",&a);
printf("Хамгийн их нь %d /n",a); :D

Хөрөг
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Бичлэг: 2636
Элссэн: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил тэр чигээр нь чирснээс илүү дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн...
Байрлал: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: postfix mail server

Бичлэг Бичсэн Almas » 2010-05-28, 16:57

Гол нь тэр доод талын хоёр тохиргоог хүлээж авч байгаа сервер дээрээ идэвхгүй болгоод үзвэл болчих байх аа. Дотоод сүлжээнд юм бол тэр спэм хамгаалалтууд энэ тэрээ ер нь бүгдийг нь л унтрааж байж л үзэх хэрэгтэй байх...
Харь гаригийнхан байдаг :D

Хөрөг
monhoo04
Суу Алдарт Гишүүн
Суу Алдарт Гишүүн
Бичлэг: 117
Элссэн: 2010-03-29, 19:56
Танилцуулга: Компьютер сонирхохгч.....
Байрлал: Улаанбаатар
Contact:

Re: postfix mail server

Бичлэг Бичсэн monhoo04 » 2010-06-02, 14:57

heden udur notsoldsoniiih ajiluuldag bolgoloo. setgel uneheer saihan bna :D virtual domain iig solichihson chin ajilddag bolchloo. uuriiguu chadsan gdgt itgehgui l bna shuu kk :D
3 тооны ихийг олох алгоритм
-----------------------------------------------------------------
printf("та бодсон 3 тооныхоо ихийг оруулна уу ?/n");
scanf("%d/n",&a);
printf("Хамгийн их нь %d /n",a); :D

Хөрөг
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Бичлэг: 2636
Элссэн: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил тэр чигээр нь чирснээс илүү дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн...
Байрлал: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: postfix mail server

Бичлэг Бичсэн Almas » 2010-06-02, 17:47

Virtual domain нь яасан байсан гэсэн үг үү? Ямар ч байсан баяр хүргэе :nice:
Харь гаригийнхан байдаг :D

Хөрөг
monhoo04
Суу Алдарт Гишүүн
Суу Алдарт Гишүүн
Бичлэг: 117
Элссэн: 2010-03-29, 19:56
Танилцуулга: Компьютер сонирхохгч.....
Байрлал: Улаанбаатар
Contact:

Re: postfix mail server

Бичлэг Бичсэн monhoo04 » 2010-06-02, 22:09

bayarllaa :D. jishee ni minii jinhen domain test.mn gej bodhod virtual domain ee test.mn gej uusgeh ni buruu bsan ym shig ban. vitual domain ee uuruur test1.mn gej uusgesen chin bolichihloo.
3 тооны ихийг олох алгоритм
-----------------------------------------------------------------
printf("та бодсон 3 тооныхоо ихийг оруулна уу ?/n");
scanf("%d/n",&a);
printf("Хамгийн их нь %d /n",a); :D

Post Reply

Буцах