Page 3 of 22

Posted: 2009-07-20, 20:16
by Guest
Оройн мэнд , миний net интэрнет explorer gej ordog firebox biluu shar ungutei teruuger orvol iluu hurdan bdag yumuu . zuvhun linux der suudgiimuu? say bi neg yum unshsan chin tegj bhiin .

Posted: 2009-07-20, 23:31
by lfc_mugi1989
ter firefoxiin tuhaid ? haanaas olj medehu?

Posted: 2009-07-21, 00:33
by Dolgion
lfc_mugi1989 wrote:ter firefoxiin tuhaid ? haanaas olj medehu?
Firefox гэдэг бол Entenet Explorer тэй адил үүрэгтэй интернер хөтөч програм

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/upgrade.html

татаж аваад суулгаад үз монгол хэл дээрхи хувилбар ч байгаа.

Posted: 2009-07-21, 10:44
by lfc_mugi1989
ene firefox explorer 2-in tgd ali ni zuger yum be? yag haritsuulval?

tgd bas mini cd rom ajilahgui bga uur computeriin cd romig sugalj avchirad soliod hichvel bolohu? zuger bjegad l ajlaha baichihsan yagad tegsiin bol?

Posted: 2009-07-21, 10:45
by lfc_mugi1989
ene firefox explorer 2-in tgd ali ni zuger yum be? yag haritsuulval?

tgd bas mini cd rom ajilahgui bga uur computeriin cd romig sugalj avchirad soliod hichvel bolohu? zuger bjegad l ajlaha baichihsan yagad tegsiin bol?

Posted: 2009-07-21, 11:43
by Almas
Firefox хамаагүй илүү хурдан, бас хамгаалалт нь хамаагүй сайн. Зүгээр л суулгаад хэрэглээд л үз л дээ. юунаасаа айгаад байгаан :P

Start->Control Panel->System->Devices(андуурсан байж магадгүй шүү)->Device manager нээж байгаад хар даа. тэнд шар асуултын тэмдэгтэй ч юм уу ямар нэгэн анхаарлын тэмдэгтэй юм байна уу? яг тэгж нээсэн дээрээ гаран дээрээс Prt Sc (Print Screen) гэсэн товчийг нэг удаа дараарай.
Тэгээд Start->All Programs->Accessories->Paint нээж байгаад Edit->Paste гээд тэгэхээр тэр дэлгэцийн зураг чинь тавигдана. тэгэхээр нь File->Save as гэж ороод Type->jpg болгоод хадгалаад Хариулах гэдэг товчийг дарж байгаад хавсаргаад харуул даа. Харъя.

Ер нь бол тэгээд шууд солиод тавьж болно л доо. Гэхдээ эхлээд сайн шалгаад үзье. BIOS руугаа орж оролдоо тэнд Disable хийчихсэн юм биш бээз? Ком асангуут нь delete (Зарим ком-д F2 г.м өөр товч байдаг) дарж байгаад BIOS CMOS тохироогоо руугаа ороод цэсний сүүл хэсэгт л байгаа Load optimal defaults гэсэн дээр дараад yes гээд Save and Exit гэж гараад үзвэл зүгээр болж магадгүй.

Posted: 2009-07-21, 12:42
by lfc_mugi1989
control panel gej orood system gej orood l gatschihlaasystem gej orhooor device gesen ym algaa device manager gsen ch yum alga anhaarulgin temdegtei ch yum alga bas haruulah ged chaddaggui ee

tgd minii com f1 dard ajildag bsan.
say com oo restart hilged delete daraad laod optimal defaults iig ni darad enter darchihsan bologui l bn

BIOS CMOS gej yu yum bol ?

Posted: 2009-07-21, 12:59
by lfc_mugi1989
ene mun uu

Posted: 2009-07-21, 13:17
by Almas
Асуухаа өмнө өөрөө хайгаад, айлгүй товчнуудыг нь дараад үз л дээ ;)





ямар нэг юм асуухаасаа өмнө http://www.youtube.com http://www.google.com http://en.wikipedia.org http://mn.wikipedia.org руу ороод хайгаад үз. Англиар, кириллээр г.м.

Жишээ нь http://www.google.com нээгээд BIOS CMOS гэж бичээд хайгаад хамгийн дээр байгаа 2-3 холбоосыг уншихад л бараг ойлгомжтой байгаа.

Posted: 2009-07-21, 13:18
by lfc_mugi1989
:(

Posted: 2009-07-21, 13:18
by Almas
Өө чадчихсан л байна шүү дээ. Болжийшд ;) Заавар оруулахаас өмнө чи өөрөө чадчихсан байна. Одоо жоохон зоригтой бай. Хэрвээ чи System Properties нээчихээд бүх цонх руу нь ороод үзсэн бол Hardware дотор Device manager гээд байж байгаа ;) Дээр video заавар оруулсан байгаа. :D

Posted: 2009-07-21, 13:22
by lfc_mugi1989
ingee l uu hehe

Posted: 2009-07-21, 13:28
by Almas
Тээр болжийшдээ ;) хэхэ

Аа тийм нээрээ Англиар ойлгохгүй хэцүү байвал асуугаарай хэхэ. BIOS гэдэг нь компьютерын эд ангиудыг ажиллахад бэлддэг хэсэг. CMOS гэдэг нь системийн цаг г.м мэдээллийг, бас BIOS-н тохиргоонуудыг хадгалж байдаг хэсэг. Эх хавтан дээр нэг баттерей байдаг ба тэр нь энэ CMOS-н мэдээллийг цахилгаанаас салсан ч хадгалж байх зориулалттай юм л даа.
Харин BIOS CMOS тохиргоо бол хамт байдаг юм. Эдгээрийг ойлгохгүй бол заавал ч ойлгох гээх байх хэрэгтэй зүйлс биш л дээ. Ерөнхийд нь нэвтэрч ороод тохиргоо хийчихэж чаддаг л байхад болно доо...
Яагаад би BIOS ярьсан бэ гэхээр эд ангиудыг BIOS дээрээ хааж нээж тохируулчихаж болдог. Хэрвээ тэнд хаачихсан, эсвэл салчихсан байсан бол чиний device manager дотор DVD-CD-ROM гэж байхгүй байх байсан.

Чи ингэхэд CD-ROM хийчихээд яг дискээ нээж бол мэднэ биз дээ хэхэ?

чиний CD-ROM хэвийн залгагдаад, driver нь хэвийн таничихсан харагдаж байна. Урд талын нэмэх дээр нь дараад дэлгэвэл илүү тодорхой харагдана. Ингээд таничихаад ажиллахгүй байгаа бол толгой бохирдох зэрэг механик гэмтэл дотор нь гарсан байж болох талтай. Тийм бол чиний хэлдгээр солих нь зөв.



Бас чиний дэлгэцийн агшин зурагнаас чинь харахад компьютерт чинь dialup modem залгаастай байгаа бөгөөд энэ нь таниагүй юм байна. Наадах чинь одоо бараг хэрэглэгдэхээ больчихсон болохоор компьютераа нээж байгаад тэрийг нь сугалаад хаячихаж бас болно. Хойноо утасны шугам залгадаг хоёр нүхтэй нэг хавтгай ногоон юм байгаа. Тэгэхдээ хоол нэхэхгүй болохоор байж байж ч бас болно л доо :P

PS: Сэдвийн чинь нэрийг арай гоё болгочихлоо шүү :D

Posted: 2009-07-21, 13:41
by lfc_mugi1989
ingeed bgan

Posted: 2009-07-21, 13:42
by Almas
CD хийнгүүт юм нээгддэгийг autorun гэдэг заавал тэгж нээх албагүй. Тэрийг нь унтраачихаж болдог.
Ер нь би бол тэрийгээ унтраадаг. Вирус тарах нэг нөхцөл болдог юм л даа.

Тийм байж магадгүй чи Windows Explorer нээгээд л компакт диск рүүгээ ороод үз. Мэдээж CD-ROM дотроо ямар нэг CD хийх хэрэгтэй хэхэ.
Тэгээд дотор нь юмнууд байж байвал CD-ROM чинь эвдрээгүй зүв зүгээр л ажиллаж байна гэсэн үг.

Тэгээд хэрэгтэй файлуудаа 2 дараад ажиллуулах хэрэгтэй.



http://www.youtube.com/watch?v=Lh59Xhlgd5U хуудас руу ороод More from expertvillage гэж байгаад зөндөө их анхан шатны хичээлүүд байгаа. Үзэж болно. Монгол хэл дээр бас ийм хичээлүүдтэй нэг CD уг нь надад байна. Даанч тавичихвал зохиогчийн эрхийн асуудал гарах байх л даа... Ер нь тэгээд энэ видеонуудыг ойлгохыг хичээгээд Англи хэл бага боловч толь эргүүлээд суувал өөрт хэрэгтэй дээ ;)

Posted: 2009-07-21, 13:49
by Almas
аан. CD хийчихээд байхад ингээд байгаа бол CD-ROM чинь эвдэрсэн юм байнаа. Өөр өөр CD-үүд хийж үзээрэй. Тэгээд болохгүй бол толгой нь бохирдсон байх бас талтай. Салгаж задалж онгойлгож байгаад тоос сорогчоор доторх тоосыг нь соруулаад, шүдэнзний модонд хөвөн ороож байгаад архинд дүрээд цэвэрлээд үзэхэд заримдаа болчихдог тал бий ;) Онгойлгохын тулд CD-ROM-оо онгорхой байлгаж байгаад ком-оо унтраах хэрэгтэй байдаг. Эсвэл нэг жижиг нүх байдаг тэр рүү нь урт юмаар хатгаад унтраастай байхад нь онгойлгож болдог ;)


үүнтэй ерөнхийдөө адилхан. Маш болгоомжтой зөөлхөн арчих хэрэгтэй гэдгийг санаарай.