Page 1 of 3

Загвар өөрчлөх

Posted: 2009-01-17, 19:27
by Almas
Энд загвараа хэрхэн өөрөө өөрчлөх талаар тусламжуудыг аваарай. Бас блогтоо тоолуур оруулах г.м Асуулт хүсэлтүүдээ энд бичнэ үү!

Энд нэгэн хүнд блогийн арын дэвсгэр өнгө хар өнгөтэй байгаагийн оронд хэрхэн зураг оруулах талаар хэлж өгснөө хуулж тавилаа:

Зураг&фаилууд руу ороод зургаа оруул. Тэгээд дээр нь дараад нээхээр зураг чинь нээгдэнэ. Хаягийн мөрөнд байгаа зургийн хаягийг (copy) хуулж ав.

Загвар->Засах руу ороод:
<style хэсгээс ар дэвсгэрийн өнгийг зааж өгч байгаа кодыг хайж ол.

Чиний загвар дээр бол доорх хэсэг код байна.

Code: Select all

body {
background: #000000;
гэсэн байгааг хайж олоод

Code: Select all

body {
background-image: url(http://blogmn.net/uploads/a/almas/1234.jpg);
гэсэн байдлаар дээрх хаягны оронд түрүүн хуулсан зургийнхаа хаягийг хийгээд хадгалаарай.

Posted: 2009-01-28, 23:59
by Almas
Интернет хөтчийн хаягийн өмнө харагддаг жижиг дүрс зургийг солих.

1. Эхлээд http://tools.dynamicdrive.com/favicon/ хаягаар ороод өөрийн компьютераас зургаа оруулж жижиг зургаа бэлдэж авах хэрэгтэй.
2. Шинээр үүсгэсэн зургаа Зураг&Фаилууд хэсэг рүүгээ хуулаад хаягаа сануулж авна.
3. Тэгээд Загвар->Засах хэсэг рүү ороод http://blogmn.net/images/blogmn.ico гэсэн зургийн хаягийг хайж олоод оронд нь түрүүн хуулж бэлдсэн зургийнхаа хаягийг оруулна.

Ингээд л хадгалаад гарахад болно.

Posted: 2009-01-30, 16:31
by triumph
Almas wrote:Интернет хөтчийн хаягийн өмнө харагддаг жижиг дүрс зургийг солих.

1. Эхлээд http://tools.dynamicdrive.com/favicon/ хаягаар ороод өөрийн компьютераас зургаа оруулж жижиг зургаа бэлдэж авах хэрэгтэй.
2. Шинээр үүсгэсэн зургаа Зураг&Фаилууд хэсэг рүүгээ хуулаад хаягаа сануулж авна.
3. Тэгээд Загвар->Засах хэсэг рүү ороод http://blogmn.net/images/blogmn.ico гэсэн зургийн хаягийг хайж олоод оронд нь түрүүн хуулж бэлдсэн зургийнхаа хаягийг оруулна.

Ингээд л хадгалаад гарахад болно.
Zurag&File-uudad uurchilsun iconoo huulj bolohgui bainaa
yagaad baigaa yum bol

Posted: 2009-01-30, 18:51
by Almas
Өө тийм үү уучлаарай. ямар алдаа өгч байгаа юм бол оо?

Posted: 2009-02-02, 10:11
by triumph
Almas wrote:Өө тийм үү уучлаарай. ямар алдаа өгч байгаа юм бол оо?
ямарч алдаа заахгүй зүгээр л гарчаад байна

Posted: 2009-02-02, 10:14
by triumph
миний бодлоор зөвшөөрөгдсөн өргөтгөл биш байх тиймүү. гэхдээ тийм бол зөвшөөрөгдсөн өргөтгөл биш байна ч билүү нэг тиймэрхүү юм гараад байдаг санагдаад байна. гэтэл ямарч алдаа заахгүй зүгээрл энэ фолдерт юуч алга гэсэн бичиг гараад байхийн

Posted: 2009-02-02, 10:39
by Almas
Зүгээр л хуулагдаж байна даа... Ямар хавтас руу хуулах гэж байгаа вэ? Зургийн цомог, Медиа фаилууд хавтсууд руу бол хуулагдахгүй.
Өөр хавтас үүсгэж дотор нь хуулах хэрэгтэй шүү.

Эсвэл ico фаил чинь алдаатай юм болов уу? Хуулах гэж байгаа ico фаилаа энд хавсаргаад, blogmn.net дэх хэрэглэгчийн нэрээ ч юм уу хэлж болох уу? шалгаж үзье. Бусад зураг г.м фаилууд бол хуулж болж байна уу?

Posted: 2009-02-02, 18:13
by triumph
болжийн болжийно
удаан ойлгоцтой хүн шүү би

Posted: 2009-02-02, 18:17
by triumph
талархав

Posted: 2009-02-02, 19:06
by Almas
Баярлалаа. блогоо тухтай бичээрэй :D

Posted: 2009-02-27, 16:43
by Almas
Блогтоо хэрхэн цэс хийх вэ?
Загвар засах хэсэг рүү ороод засна. Цэсний бүтэц дараах ерөнхий бүтэцтэй байна.

Code: Select all

<ul>
<li><a href="URL_hayag1">Харагдах байдал1</a></li>
<li><a href="URL_hayag2">Харагдах байдал2</a></li>
<li><a href="URL_hayag3">Харагдах байдал3</a></li>
...
</ul>
Энэ кодыг өөрийн загварын зохих хэсэгт оруулж өгнө. URL_hayaguudiin оронд тусгай кодыг бас ашиглаж болно. Шууд хаяг ч оруулж болно. Харин харагдах байдал хэсэгт өөрийн хүссэн үгээ оруулна. Нүүр хуудас, Танилцуулга г.м.
Бичлэгээс үзнэ үү:
[html]
<object width="525" height="484"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/IMR7Sh6dC1U&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/IMR7Sh6dC1U&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="525" height="484"></embed></object>
[/html]
Мөн өөр гоё эффэкт энэ тэр оруулаад дэлгэгдэг хураагддаг янз бүрийн цэс хийж болох боловч тодорхой хэмжээний HTML, CSS зэрэг мэдлэгтэй байх хэрэгтэй.

Posted: 2009-02-28, 19:23
by Khaschuluu
блогийн өнгө ямар хөөрхөн болоо вээ. Тэр ундаа уугаад сууж байгаа нөхөр алмас байхаа ахах

Posted: 2009-02-28, 21:45
by Almas
Таничихсан уу :lol: хэхэ ер нь тэнд байхыг хүссэн хүн байж болношд. :) Одоохондоо манайд бүртгэлтэй охид байдаг ч яг бичдэг хүн байдаггүй... Дараа тэгж байгаад хажууд нь нэмж нэг охин суулгадаг юм билүү : :D

Posted: 2009-03-01, 04:02
by Khaschuluu
хаха хөөрхөн охин байвал би хажууд нь сууя.

тэгхээр би блогоо 3 багана болгох гэсэн юм. HTML ээр нь өөрчилчихөж болох болуу. үгүй бол бэлэн багаж байгаа юу. би олдоггүй ээ. миний HTML мэдлэг нилээн тааруу лдаа.

Posted: 2009-03-01, 10:33
by Almas
Ер нь бол HTML сайн мэдэхгүй бол өөрчлөхөд жоохон төвөгтэй байх. Бэлэн гэвэл Dreamweaver дээр хийж болно. Гэхдээ бас л жоохон судлаж байж л хийнэ дээ. youtube дээрээс dreamweaver basic, tutorial ч гэдэг юм уу хайгаад үз зөндөө хичээлүүд байгаа. :D Нэг сураад авсан байхад илүүдэхгүй юм чинь.

Posted: 2009-03-01, 13:12
by Khaschuluu
quanta дээр засварлах гэсэн чинь ерөөсөө харж болохгүй юм. HTML нь зүгээр харагдаад. бас бронзер дээр зүв зүгээр харагдаад тэгсэн хирнээ quanta дээрээ зүгээр харах гэхээр нэг хачин юм гарч ирээд байх юм. нэг л эвдэрцэн зураг шиг юм