Page 2 of 3

Posted: 2009-03-01, 13:26
by Almas
screenshot-уудаа тавь даа харъя. Уг нь quanta зүгээр л байдаг даа...
Зурагнууд энэ тэр нь бол яг тухайн хавтастай холбогдох хаяг дээрээ байхгүй бол бас сайн болохгүй байж магадгүй юм...

Posted: 2009-03-01, 13:37
by Almas
sudo apt-get install kompozer
энийг нэг үзээрэй...

Re: Загвар өөрчлөх

Posted: 2009-10-02, 11:51
by Guest
:heart:

Re: Загвар өөрчлөх

Posted: 2009-10-02, 14:23
by CreamPuff
Hi! Асуух юм гарж ирээд хүрээд ирлээ. :P
Пост-ны дундуур

[Дэлгэрэнгүй...]

гэж дарж заавал үргэлжлэлийг нь уншдагыг яаж болиулах уу?

Re: Загвар өөрчлөх

Posted: 2009-10-02, 17:34
by Almas
Блогийн ерөнхий тохиргоо дотор тоймлохыг тохируулах гэсэн хэсэг байгаа. Тэнд бүтнээр гээд оруулчихна :) Иймэрхүү амархан юмнуудыг бол зүгээр оронгуут байдаг тусламжийн цонхонд асууж байсан ч болно ;)
Загвар засахад их код энэ тэр бичиж хариулж магадгүй гэж бодоод энийг зааж өгсөн юм. Удахгүй нэвтрэлт нь нэгтгэгдэнэ тэгэхээр бүр амар болно :D

Re: Загвар өөрчлөх

Posted: 2009-10-02, 22:55
by Guest
ОК Баярлалаа. :)

Re: Загвар өөрчлөх

Posted: 2009-11-06, 10:02
by anaash
hey hey, bi tim joojkon nudtei yumuu haasha ym, zagvar gsn hesgiig haigaad haigaad oldgueeee, zagwaraa uurchluh sanaatai, tgd deerees ni ene batalgaajuulah kod chn mair dayrgaatai ereen myaraa :find:

Re: Загвар өөрчлөх

Posted: 2009-11-06, 10:08
by anaash
waaaa say tuslamjiin hesgees harsan chn tiim soliotoi ih yum bichij oruulhimuu, yaay dawshgui dawaa!!! blogoo haalaa :P

Re: Загвар өөрчлөх

Posted: 2009-11-06, 14:36
by Almas
Угаасаа бэлэн загваруудаасаа сонгочихоод тэр код дотор нь л засвар хийчихдэг юм л даа. Загвараа сонгочихоод энийг нь ингэмээр байна гээд энд бичвэл хаана нь юуг нь яаж өөрчлөхийг нь хэлээд өгч болно л доо.

Re: Загвар өөрчлөх

Posted: 2009-12-11, 19:54
by Enhmandah
Алмасаа Блог руу гар утаснаасаа хандалт хийж бичлэг хийж болохоор болговол ямар вэ? хэхэ :))) :))) :))) :hiphop: :hiphop: :hiphop: :ok: :ok: :ok:

Re: Загвар өөрчлөх

Posted: 2009-12-12, 11:10
by Almas
За энэ талаар анхааралдаа авъя :)

Re: Загвар өөрчлөх

Posted: 2009-12-12, 11:27
by Almas
Блогийн загвар бүр заримдаа харилцан адилгүй байдаг. Тэгэхээр яг блогийнхоо хаягийг бичээд энд асуувал хариулаад туслаад хамтдаа загварыг өөрчилж болно.
Юуны өмнө блогийн ерөнхий дэвсгэрийг өөрчлөхдөө загвар->засах хэсэг рүүгээ ороод

Code: Select all

body {
...
}
гэснийг хайж олно. Түүн дотор байгаа background гэсэн дээр утгыг нь өөрчилснөөр блогийнхоо дэвсгэрийг өөрчлөх боломжтой.

Code: Select all

body {
...
background: #ffffff url(http://site.com/zurag.jpg) top center no-repeat;
...
}
гэсэн байлаа гэхэд
1. #ffffff гэдгийн оронд код хэлбэрээр ерөнхий дэвсгэр өнгийг өгнө
2. http://site.com/zurag.jpg гэдгийн оронд зургийн хаяг зааж өгнө.
3. top - босоо байрлалыг зааж өгнө. top, center, bottom байж болно.
4. center - хөндлөн байрлалыг зааж өгнө. left, center, right байж болно.
5. no-repeat - гэсэн хэсэгт зураг давтагдах эсэхийг зааж өгнө. repeat, repeat-y, repeat-x, no-repeat гэсэн утгууд байж болно.

Мөн түүнээс гадна өөр зарим нэмэлт заалт хийж өгч болно. Жишээ нь

Code: Select all

body {
...
background: #ffffff url(http://site.com/zurag.jpg) top center no-repeat;
background-attachment:fixed;
...
}
гээд background-attachment:fixed; гэж нэмж өгвөл дэвсгэр зураг хөдөлгөөнгүй бэхлэгддэг.

http://www.w3schools.com/css/pr_background-position.asp хаягаар орж Англи хэл дээр мэдээлэл бусад ойлголтыг авч бас болно.

Re: Загвар өөрчлөх

Posted: 2010-06-10, 23:23
by kharkhorin
kharkhorin
hi bi blogiinkhoo zagvart chat bolon minii blogt orson khvnii too ,tsag agaariin medee zereg yanz bvriin tooluut oruulj ogokh gesen chadddaggvi tuslaax .tuslamj unshaad chat oruulakh gesen chi yag shine bichle shig dundaa orood bkh ym bi ug kholboos bichlegiin torol zerg khayagni door oruulakh geed chaddaggvi .zagvariinkhaa html kodni dund oruuldag gekh ym eroosoo kheliig ni oilgokhgvi bolokhoor medekhgvi bna uchir ni bi com dongoj surj bgaa ymaaa yag yaj oruulakh talaar des daraalan zaagaad ogooch

Re: Загвар өөрчлөх

Posted: 2010-06-11, 11:26
by Almas
Загвар бүр дээр тэр нь өөр байдаг юм л даа. Жишээ нь өөрийн чинь блог дээр болохоор

Code: Select all

 <div class="boxmenu">
    <ul>
    <li><a href="<%SiteFeedURL%>"><img src="http://www.blogmn.net/images/rss_feed.gif" border="0" /> Бичлэг тандагч</a> </li>
    <li><a href="<%CommentRSS%>"><img src="http://www.blogmn.net/images/rss_feed.gif" border="0" /> Сэтгэгдэл тандагч</a></li>
    </ul>                              
    </div>
гэсэн кодыг олоод яг дээд эсвэл доод талд нь

Code: Select all

<div class="boxmenu">
Энд кодоо оруулна.
</div>
гэсэн байдлаар оруулж болж байна.

Code: Select all

<div class="boxmenu">
Энд кодоо оруулна.
</div>

 <div class="boxmenu">
    <ul>
    <li><a href="<%SiteFeedURL%>"><img src="http://www.blogmn.net/images/rss_feed.gif" border="0" /> Бичлэг тандагч</a> </li>
    <li><a href="<%CommentRSS%>"><img src="http://www.blogmn.net/images/rss_feed.gif" border="0" /> Сэтгэгдэл тандагч</a></li>
    </ul>                              
    </div>
Гээд оруулахад одоо байгаа Бичлэг тандагч гэсэн холбооснуудын дээд талд Энд кодоо оруулна гэсэн бичиг орно. Код оруулчихвал оруулсан юм чинь харагдах болно.

Тайлбарлах гээд оролдоод үзье. Ер нь бол <div blalba> ... </div> гэсэн хооронд байгаа юм нь дотор нь харагдах нэг тийм дөрвөлжин байна гэж ойлгож болно. Тэгэхээр яг тэр хажуу талаар харагдаж байгаа дөрвөлжин бол <div class="boxmenu"> ... </div> гэсэн байдалтай байгаа. Үүний дээр юм уу доор нь кодоо оруулах хэрэгтэй. Цаг агаар гэх мэт манай блогт байдаггүй зүйлсийг бол өөр сайтаас код аваад тэрийгээ байрлуулдаг. Тоолуур бол манай блогийн өөрийнх нь тоолуур байдаг. <%Counter%> <%EntryCounter%>
гэсэн хоёр код байгаа. Коднуудын талаар нэвтэрч ороод Тусламж хэсэгт жагсаалт нь байгаа.

Бас хүсэхгүй байгаа зүйлээ блогоосоо арилгаж болно. <div class="boxmenu"> ... </div> гэсний хооронд гарчиг нь ихэвчлэн хамгийн дээрээ байгаа тэрэнтэй нь хамт устгана. Нэг анхаарах зүйл нь
<div class="boxmenu"> <div blabla></div> </div>
гэсэн байдлаар байхад хаах код </div> эхнийх нь <div blabla> гэснийг хааж байгаа учир <div class="boxmenu"> <div blabla></div> гэсэн байдлаар байхад эхний <div class="boxmenu">-г хаах код </div> энэ болон хоёр дахь <div blabla>-г хаах </div> андуурвал загвар эвдэрнэ. Ер нь бол нэг нэг дөрвөлжин гэж ойлгож байгаа учир дөрвөлжин нь дөрвөлжин дотроо байхад доторх дөрвөлжин хаагдаж байж л дараах дөрвөлжин хаагдана гэж ойлгож болно. Ингээд тайлбарлавал ойлгоход хэцүү байна уу?

<div> <p> <span> гм ер нь бараг бүх тагууд нь адилхан эхлэл төгсгөл буюу нээгдээд хаагддаг. Зарим шууд хаагддаг, дангаар ордог тагууд байдаг. <br /> гэчихвэл мөр шилжүүлэх таг <br гэж эхлээд /> гээд шууд хаачихаж байна. Заавал <div></div>гэдэг шиг <br></br> гэх шаардлагагүй тул <br /> гээд л болчихож байгаа юм.

Тайлбар: blabla гэдэг нь ямар нэгэн бичиг гэсэн үг.

Re: Загвар өөрчлөх

Posted: 2011-05-18, 19:46
by Pirat
:find: аймр их юм сурчээнаа кэкк..

Re: Загвар өөрчлөх

Posted: 2011-06-17, 14:29
by telnet
almasaa sain uu bi blogiinhoo backgroundiig solison chin blogiin maani format ni ewderchihlee