C / C++ Csharp .Net

Програмчлалын хэлнүүд, хөгжүүлэлт, нээлттэй эх, тэдгээртэй холбоотой бусад мэдээллээ энд солилцоцгооё :)

Зохицуулагч: Bathuyag

Хөрөг
Khaschuluu
™Дусал®
™Дусал®
Бичлэг: 311
Элссэн: 2009-01-28, 16:51
Байрлал: Улаанбаатар
Contact:

C / C++ Csharp .Net

Бичлэг Бичсэн Khaschuluu » 2009-09-29, 00:58

Програмчалын хэлний хаан гэгдэх C/C++ зэргийг энд хэлэлцнээ гэж.

Миний хувьд бол C++ нь java шиг хурдан бичиж, гайхалтай ажилладаггүй ч гэлээ обект хандалтат програмчлал тал дээр санах ойн хуваарилалт, микро програмчлалыг төгс хийдэг гэж боддог. Java д харин санах ойг хуваарилах зэрэгийг алгасан, автоматчилаад өгсөн байдаг учир хурдан бичигддэг ч гэсэн санах ойг төгс хуваарилаж чадахгүй

Хөрөг
Khaschuluu
™Дусал®
™Дусал®
Бичлэг: 311
Элссэн: 2009-01-28, 16:51
Байрлал: Улаанбаатар
Contact:

Re: C/C++

Бичлэг Бичсэн Khaschuluu » 2009-09-29, 00:59

Үбүнтү дээр бол NetBeans болон Eclipse дээр C болж байсан

Харин C++ ийг зөвхөн NetBeans дээр л туршиж үзсэн болж байсан. Гэхдээ бага сага юмыг жаахан өөр бичдэг юм билээ. Удахгүй бичнээ :P

Хөрөг
Bathuyag
☆ Programmer ☆
☆ Programmer ☆
Бичлэг: 97
Элссэн: 2009-09-27, 22:37
Танилцуулга: Юу ч бичээгүй байна.
Байрлал: Амьдарвал амьдар ●•٠·˙˙
Contact:

Re: C/C++

Бичлэг Бичсэн Bathuyag » 2009-09-29, 22:18

C чинь java гаас хамаагүй хурдаан.
Netbeans бол олон хэл хэрэглэдэг хүнд хэрглэгчийн graphic user interface талдаа юм хийх бол ёстой дажгүй
Eclipse бол дажгүй хурдан эвтэйхэн java хөгжүүлэгчийн түүл
Notepad бол жоохон прог бичих гэж байгаа гайгүй мэддэг хүний түүл дээ. :nice:
if(computer == null){
life = null
else life = nice}

Хөрөг
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Бичлэг: 2636
Элссэн: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил тэр чигээр нь чирснээс илүү дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн...
Байрлал: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: C/C++

Бичлэг Бичсэн Almas » 2009-09-30, 02:59

Даанч сайн мэдэхгүй юм даа. Geany гээд IDE хэрэглэдэг. :) Уг нь, C энэ тэр дэмждэг л юм билээ. PHP дээр хэрэглэдэг болохоор сайн мэдэхгүй юм. Туршаад үзээрэй. Их хөнгөн шингэн дажгүй эд бий. :nice:
Харь гаригийнхан байдаг :D

Хөрөг
Bathuyag
☆ Programmer ☆
☆ Programmer ☆
Бичлэг: 97
Элссэн: 2009-09-27, 22:37
Танилцуулга: Юу ч бичээгүй байна.
Байрлал: Амьдарвал амьдар ●•٠·˙˙
Contact:

Re: ..:: C / C++ Csharp .Net ::..

Бичлэг Бичсэн Bathuyag » 2009-09-30, 23:20

Аль хэл дээр бичиж байгаа нь Platform д бас хамаатай шү.
Чи үнэхээр программист бол Линукс систем бол чиний найз байх болуу. :nice:
Жишээ нь:
Sun Microsystem Solaris
жава д бол төгс ажиллана гээч.
if(computer == null){
life = null
else life = nice}

Хөрөг
XXman
★☆★☆★☆★☆
★☆★☆★☆★☆
Бичлэг: 219
Элссэн: 2009-03-05, 22:40
Байрлал: Өө тэгээл хорвоо дэлхийн хаа нэгтээ л
Contact:

Re: ..:: C / C++ Csharp .Net ::..

Бичлэг Бичсэн XXman » 2009-09-30, 23:56

За амжилт залуусаа C гээ судлаад байгаарай би бол JAVA л гэнэ дээ. Зүгээр л тасархай хэхэ. :)
Газар дэлхийн төлөө тэнгис далай оршдог.

Хөрөг
Bathuyag
☆ Programmer ☆
☆ Programmer ☆
Бичлэг: 97
Элссэн: 2009-09-27, 22:37
Танилцуулга: Юу ч бичээгүй байна.
Байрлал: Амьдарвал амьдар ●•٠·˙˙
Contact:

Re: C / C++ Csharp .Net

Бичлэг Бичсэн Bathuyag » 2009-10-02, 22:06

.Net Илүү амархан юм шиг байгаам шү.
Ерөнхий дөө зураг зураж байгаа юм шиг л хүүхдийн тоглоом шиг.
Зүгээр л юманд гаажтай нөхөр бол программ биччих юм бишүү ай. :)))
if(computer == null){
life = null
else life = nice}

Хөрөг
cool_mJ
Жирийн Нэгэн
Жирийн Нэгэн
Бичлэг: 12
Элссэн: 2009-10-05, 12:52
Байрлал: One step ahead of you..
Contact:

Re: C / C++ Csharp .Net

Бичлэг Бичсэн cool_mJ » 2009-10-05, 13:30

.NET программист гэж байхгүй байлгүй.
Хамгийн сүүлд 1 гишүүн cool_mJ нд нийт 2009 дахь удаагаа зассан

Хөрөг
Bathuyag
☆ Programmer ☆
☆ Programmer ☆
Бичлэг: 97
Элссэн: 2009-09-27, 22:37
Танилцуулга: Юу ч бичээгүй байна.
Байрлал: Амьдарвал амьдар ●•٠·˙˙
Contact:

Re: C / C++ Csharp .Net

Бичлэг Бичсэн Bathuyag » 2009-10-06, 16:52

Бас тэгж хэлж болохгүй л дээ хө. С мэдэхгүй программер зөндөө л байгаа байлгүй дээ.
Гэхдээ ер нь бол Програмист хүн бол ямар ч хэлрүү хөрвөх чадвартай байх ёстой л доо.
Өөрөө зүгээр л жоохн суугаал ойлгох жишээний.
DotNet бол тоглоом бишээ. Чи нэг прог хийх гээл үз. Бас хөөрхөн ухуулы шүү.
if(computer == null){
life = null
else life = nice}

Хөрөг
Bathuyag
☆ Programmer ☆
☆ Programmer ☆
Бичлэг: 97
Элссэн: 2009-09-27, 22:37
Танилцуулга: Юу ч бичээгүй байна.
Байрлал: Амьдарвал амьдар ●•٠·˙˙
Contact:

Re: C / C++ Csharp .Net

Бичлэг Бичсэн Bathuyag » 2009-10-20, 01:05

За нэг тооны машин бичсэн ухаантайгаа тавилаа харвал харна биз дээ.

Код: Бүгдийг сонгох

#include <cstdlib>
#include <iostream>

using namespace std;
 
int main()
{
    double num;
    double num2;
    char choice;
    for (;;){
     do {
    cout<<"Calculator Program Bathuyag\n";
    cout<<"Yamar uildel hiihee toogor songo, herew q darwal garna\n";
    cout<<"1 - Nemeh\n";
    cout<<"2 - Hasah\n";
    cout<<"3 - Huwaah\n";
    cout<<"4 - Urjih\n";
    cout<<"5 - Help\n";
    cin>>choice;
    } while ( choice < '1' || choice > '5' && choice != 'q');
    if (choice == 'q') break;
    switch (choice) {
           case '1':
                cout<<"Bodoh toogo oruul\n";
                cin>>num;
                cout<<"Daraagin too\n";
                cin>>num2;
                cout<<num + num2;
                cout<<"\n";
                break;
           case '2':
                cout<<"Bodoh toogo oruul\n";
                cin>>num;
                cout<<"Daraagin too\n";
                cin>>num2;
                cout<<num - num2;
                cout<<"\n";
                break;
           case '3':
                cout<<"Bodoh toogo oruul\n";
                cin>>num;
                cout<<"Daraagin too\n";
                cin>>num2;
                cout<<num / num2;
                cout<<"\n";
                break;
           case '4':
                cout<<"Bodoh toogo oruul\n";
                cin>>num;
                cout<<"Daraagin too\n";
                cin>>num2;
                cout<<num * num2;
                cout<<"\n";
                break;
           case '5':
                cout<<"Bathuyag\n";
                cout<<"Laboratory\n";
                cout<<"Programmin language C++\n";
                cout<<"\n";
                break;
           default:
                    cout<<"Dahin orold";
                    
                }
 
}
return 0;
}
if(computer == null){
life = null
else life = nice}

uils

Re: C / C++ Csharp .Net

Бичлэг Бичсэн uils » 2009-11-29, 14:48

neg frame bas neg udamshsan button. button deer darahad shine frame uusdeg kod bicheed ogooch

Хөрөг
Khaschuluu
™Дусал®
™Дусал®
Бичлэг: 311
Элссэн: 2009-01-28, 16:51
Байрлал: Улаанбаатар
Contact:

Re: C / C++ Csharp .Net

Бичлэг Бичсэн Khaschuluu » 2009-12-27, 03:03

C-г системийн талдаа ашиглах нь зөв. C дээр бичих жаахан удаан гэсэн болохоос C ажиллахдаа удаан гэж хэлээгүй ээ.

Button энэ тэртэйг бол Java юм уу C# дээр хийсэн нь хамаагүй дээр дээ. Сангууд нь бэв бэлэн байжийдаг кк. NetBeans IDE ашиглавал тэгээд лаачина :P

Хөрөг
monhoo04
Суу Алдарт Гишүүн
Суу Алдарт Гишүүн
Бичлэг: 117
Элссэн: 2010-03-29, 19:56
Танилцуулга: Компьютер сонирхохгч.....
Байрлал: Улаанбаатар
Contact:

Re: C / C++ Csharp .Net

Бичлэг Бичсэн monhoo04 » 2010-03-31, 20:53

парлель program ıın heluudııg sudalj ehelsen deer bh shuu. java c c# yrni hotsrogdoj bgaa. erlang, go geed tsoo shine heluud garchaad bna.
3 тооны ихийг олох алгоритм
-----------------------------------------------------------------
printf("та бодсон 3 тооныхоо ихийг оруулна уу ?/n");
scanf("%d/n",&a);
printf("Хамгийн их нь %d /n",a); :D

Хөрөг
gure
Суу Алдарт Гишүүн
Суу Алдарт Гишүүн
Бичлэг: 100
Элссэн: 2008-11-13, 02:59
Байрлал: 76 EH ORNIIG MAANI HUDALDAAD DUUSLAA

Re: C / C++ Csharp .Net

Бичлэг Бичсэн gure » 2011-12-04, 23:10

Bagsha ta c++ hel medehuu?

Хөрөг
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Бичлэг: 2636
Элссэн: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил тэр чигээр нь чирснээс илүү дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн...
Байрлал: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: C / C++ Csharp .Net

Бичлэг Бичсэн Almas » 2011-12-05, 00:27

(зүгээр Алмасаа гэсэн нь дээр юм байна аа...) Би мэдэхгүй...
Харь гаригийнхан байдаг :D

Хөрөг
monhoo04
Суу Алдарт Гишүүн
Суу Алдарт Гишүүн
Бичлэг: 117
Элссэн: 2010-03-29, 19:56
Танилцуулга: Компьютер сонирхохгч.....
Байрлал: Улаанбаатар
Contact:

Re: C / C++ Csharp .Net

Бичлэг Бичсэн monhoo04 » 2011-12-09, 15:21

би сурмааргүй бна гэтэл чинь заааж өгж болий шүү turbo c++ ийг :D
3 тооны ихийг олох алгоритм
-----------------------------------------------------------------
printf("та бодсон 3 тооныхоо ихийг оруулна уу ?/n");
scanf("%d/n",&a);
printf("Хамгийн их нь %d /n",a); :D

Post Reply

Буцах