mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Moderator: Bathuyag

User avatar
chegi
Жинхэнэ Гишүүн
Жинхэнэ Гишүүн
Posts: 23
Joined: 2010-02-28, 17:02
Contact:

mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by chegi » 2010-05-17, 12:36

Энэ энгийн асуулт байх. Firefox дээр хийсэн сайт маань IE дээр хүснэгтийн багана янз бүр өөрчлөгдөж хөдлөөд байх юм. энийг яах вэ? хүснэгтээ түгждэг ч юм уу ямар 1 арга байгаа байх, туслаач. ер нь IE-д зориулж тусдаа CSS бичих ёстой байх л даа. гэхдээ тэр хүснэгтийг эхний ээлжинд хөдөлгөдөггүй болгомоор байна аа.
Салхигүй агаар мууддаг.

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by Almas » 2010-05-20, 03:09

За тэр чинь том асуудал даа. Би лав тийм түгждэг нтр юм дуулаагүй юм байна. Тусд нь л CSS бичиж тохируулна даа..
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
chegi
Жинхэнэ Гишүүн
Жинхэнэ Гишүүн
Posts: 23
Joined: 2010-02-28, 17:02
Contact:

Re: mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by chegi » 2010-05-20, 14:40

- ok. Тусд нь бичив.

- IE - ийн vertical scrollbar идэвхжээгүй байж байгаад их мэдээлэлтэй хуудсанд орхоор идэвхжээд, харин Firefox'ийнх байхгүй байж байгаад их мэдээлэлтэй хуудсанд орхоор гарч ирээд байхийн, энэнээс болоод scrollbar гарч ирхээр вэб зүүн тийшээ бага зэрэг хөдлөөд байна яах вэ, мэддэг хүн байна уу?
Салхигүй агаар мууддаг.

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by Almas » 2010-05-20, 22:27

Scrollbar байнга харагдуулдаг болгочихгүй юу дөө. overflow билүү дээ нэг CSS байдаг...
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
monhoo04
Суу Алдарт Гишүүн
Суу Алдарт Гишүүн
Posts: 117
Joined: 2010-03-29, 19:56
Танилцуулга: Компьютер сонирхохгч.....
Location: Улаанбаатар
Contact:

Re: mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by monhoo04 » 2010-05-21, 19:57

firefox iig vbscript , asp demjdeg bolgoj bolhuu ?? yamr negen nemelt plugin nre suulgaad
3 тооны ихийг олох алгоритм
-----------------------------------------------------------------
printf("та бодсон 3 тооныхоо ихийг оруулна уу ?/n");
scanf("%d/n",&a);
printf("Хамгийн их нь %d /n",a); :D

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by Almas » 2010-05-21, 22:07

asp чинь миний мэдэхээр сервер саид скрипт биз дээ. Тэгэхээр дэмжээд байлтгүй шууд л firefox дээр ажилладаг байх аа. http://www.w3schools.com/asp/default.asp гэх мэт хуудсууд firefox дээр хэвийн нээж болж байна. Харин тэр vbscript гэдэг юм нь яадаг юм бэ? Аюулгүй байдлын үүднээс хүний компьютер руу тийм ажилладаг скрипт хуулаад, түүнийгээ шууд ажиллуулах ямар ч боломжгүй байх. Хэрэв тэгвэл тэр сайтыг үзэж байгаа хүн асар өндөр эрсдэлтэй болно гэсэн үгшд. Өөр л аргаар наадуулаа шийдсэн нь дээр байх аа..
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
monhoo04
Суу Алдарт Гишүүн
Суу Алдарт Гишүүн
Posts: 117
Joined: 2010-03-29, 19:56
Танилцуулга: Компьютер сонирхохгч.....
Location: Улаанбаатар
Contact:

Re: mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by monhoo04 » 2010-05-22, 11:14

asp ugasaa tiimlde. gehdee javascript shig zuvhun IE ajildag vbscript (visual basic script) hel shte. firefox demjihgui bgaan vbscript iig

http://www.w3schools.com/Vbscript/default.asp
3 тооны ихийг олох алгоритм
-----------------------------------------------------------------
printf("та бодсон 3 тооныхоо ихийг оруулна уу ?/n");
scanf("%d/n",&a);
printf("Хамгийн их нь %d /n",a); :D

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by Almas » 2010-05-22, 13:54

Гэхдээ VScript шууд компьютер дээр муу код бас ажиллуулж болдог. javascript-ээс илүү боломжтой байдаг байх. blabla.vbs гээд вирусууд бас байдаг санагдана.

IE Tab - https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1419 http://ietab.mozdev.org/
IE View - https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/35 http://ieview.mozdev.org/

Windows дээр бол иймэрхүү addon-ууд ашиглаж болно. Бас нэг http://support.mozilla.com/en-US/forum/1/26430 иймэрхүү юмнууд хүмүүс ярьсан байна...
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
chegi
Жинхэнэ Гишүүн
Жинхэнэ Гишүүн
Posts: 23
Joined: 2010-02-28, 17:02
Contact:

Re: mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by chegi » 2010-05-23, 16:03

Thanks.
Салхигүй агаар мууддаг.

User avatar
monhoo04
Суу Алдарт Гишүүн
Суу Алдарт Гишүүн
Posts: 117
Joined: 2010-03-29, 19:56
Танилцуулга: Компьютер сонирхохгч.....
Location: Улаанбаатар
Contact:

Re: mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by monhoo04 » 2010-05-23, 21:03

za ene chin hergte bsiin yostoi ih bayrllaa :D
3 тооны ихийг олох алгоритм
-----------------------------------------------------------------
printf("та бодсон 3 тооныхоо ихийг оруулна уу ?/n");
scanf("%d/n",&a);
printf("Хамгийн их нь %d /n",a); :D

User avatar
monhoo04
Суу Алдарт Гишүүн
Суу Алдарт Гишүүн
Posts: 117
Joined: 2010-03-29, 19:56
Танилцуулга: Компьютер сонирхохгч.....
Location: Улаанбаатар
Contact:

Re: mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by monhoo04 » 2010-05-23, 21:09

asuudala shiidchlee ubuntugaas ingej orhiin tuld virtual box deer xp suulgad tgd ordog bsiin odoo tegeh shaardlgagui bolloo :D
3 тооны ихийг олох алгоритм
-----------------------------------------------------------------
printf("та бодсон 3 тооныхоо ихийг оруулна уу ?/n");
scanf("%d/n",&a);
printf("Хамгийн их нь %d /n",a); :D

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by Almas » 2010-05-23, 22:53

Ubuntu дээр тэхдээ болкүй байх аа. Windows дээр л дээрх 2 addon ажиллана. Би wine дээр IE6 суулгаж ашигладаг. Гэхдээ тийм ч сайн биш ээ...
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
chegi
Жинхэнэ Гишүүн
Жинхэнэ Гишүүн
Posts: 23
Joined: 2010-02-28, 17:02
Contact:

Re: mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by chegi » 2010-05-24, 00:18

- Firefox & IE дээр бэлэн болгосон вэбээ сервер дээр upload хийсэн чинь IE ийнх болдоггүй ээ, юү нь болхоо байчиваа тусд нь css бичээд болгосон юм сан?
- хүмүүсээс явуулсан мэйлийг ерөөсөө мөр буулгаж чаддаггүй ээ, мэдэх хүн байна уу? \n, n\, n, VbCrLf, %0D%0A иймэрхүү юмнууд худлаа байна яах вэ? HELP
Салхигүй агаар мууддаг.

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by Almas » 2010-05-24, 07:45

Сервер хууллаа гээд CSS дээр асуудал баймааргүй юм. CSS доторх хаягаа яаж зааж өгсөн бэ? хамааралтайгаар заасан бол шууд бүтнээр нь http://....blalbla.jpg гэсэн байдлаар заагаад үз дээ.

Мэйлээ HTML форматаар илгээдэг болгож тохируулаад <br /> тагаар мөр шилжүүлчихнэ.
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
chegi
Жинхэнэ Гишүүн
Жинхэнэ Гишүүн
Posts: 23
Joined: 2010-02-28, 17:02
Contact:

Re: mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by chegi » 2010-05-25, 15:04

:hi: almas. Яаж мэйлээ html форматаар явуулдаг болгож тохируулдаг юм бэ? хэлээд өгөөч.
Салхигүй агаар мууддаг.

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: mozilla, ie бровсерийн ялгаа.

Post by Almas » 2010-05-25, 19:08

google-с хайчих өө. Мань цээжээр санахгүй байна. HTML mail with php гэдэг ч юм уу хайчих. зөндөө юм байгаа байх...
Харь гаригийнхан байдаг :D

Post Reply

Return to “XHTML, CSS, HTML, XML”