Page 1 of 1

Сүлжээнд компьютер маань орохгүй байна яах вэ?

Posted: 2009-12-29, 14:54
by Pirat
вирустэй яаж тэмцэж байгаа талаарх мэдээлэл хаана оруулахаа мэддэггүй энд оруулчлаа админ нь байх ёстой газар луу зөөчөөрэй.

юум асууяа. файрволл маань сүлжээгээ хаагаад өөрөө хаагдчаад байхын. яагаад ч нээж болохгүй байна. сүлжээгээр дамжин хүмүүс миний шаре лүү орж болохгүй би өөрөө сүлжээн дотор үйлдэл хийж болохгүй байна.
Image /принт өгөх гэх мэт/
1. асуудал яаж үүсэв.
сүлжээ болохгүй байхаар нь форматлсын. тэгээд хэрэглээний пронуудаа суулгаад эргээд ажилдаа орох гэтэл форматалхаас өмнөх яг хэвээрээ. сүлжээгээ шинээр нээж өөр групп лүү ороод ч яг тэрхэн үедээ болж байгаал нэг мэдэхэд шаре энтр болохгүй. миний өөрийн комноос бол зүгээр ажиллаж байгаам шиг харагдаж байгаа хирнээ гаднаас миний шаре лүү орох гэхээр админ түгжцэн байна гээд. тэгээд өөрөө хүмүүс рүү орох гэхээр сүлжээ болохйгүй байна гээд. ингээд л асуудал эхэлсэндээ. админ түгжцэн байна гэсэн мэдээлэл гараад хүмүүс миний шаре лүү орж болохгүй байна гэж байгаагаас нь хөөж бодоод файрволл ороод харах гэтэл нээгддэггүй. тэхээр секрьюти центер лүүгээ ороод хартал
Image ийм болцон өөрөөр хэлбэл файрволл маань хаагдцан байдгын.
2. өөрөө ингэж шийдэх гэж оролдов.
-эхний ээлжинд форматалсан. бүтэн форматлах боломжгүй болохоор зөвхөн с-г форматалсан тэгсэн ч нэмэргүй байгааг бодоход д-д орчоод өөрийгөө идвэхжүүлээд байна уу эсвэл сүлжээгээр дамжаад орж ирээд байгаа бололтой.
- файрволл хаагаад байна байна гэж бодоод файрволлоо нээхийг оролдсон тэгсэн нээгдэж өгөхгүй зурган дээрх мэдээлэл гарч ирээд байна.
Image
-тэгээд файрволл маань сүлжээг хаагаад байна гэж бодоод файрволлоо бүр сервисээр нь хаахыг оролдсон ч нэмэргүй ийм мэдээлэл гарч байна
Image
3. яавал зүгээр болох бол гэсэн таамаглал
Дахин форматлаад д диск рүүгээ орохгүй сүлжээгээ салгасан байх үедээ файрволлоо сервисээр нь хаагаад нэг үзэх тэгээд шууд антивирус суулгаад уншуулий гэж бодож байна.
4. асуух гэсэн зүйл.

иймэрхүү асуудалтай тулгарч байсан хүн байна уу. байвал яаж шийдсэн бэ. ер нь яах вэ эн вирус мөн үү. янз бүрийн арга чарга мэдэж байгаа хүн байвал туслаач.

Re: Энд нээчихээс

Posted: 2009-12-30, 01:18
by Almas
Дээрх дэлгэцийн агшингаас харахад бол Security Center, Firewall эд нар чинь унтраалттай байх шиг л байна даа. Вирус байх гэж бодож байна. Форматлаад дахиад ингэж байгаа бол бүр ч вирус гэж харагдаж байна.
Хэрэглээний програмууд суулгахаасаа өмнө үзвэл яаж байна.

Ер нь форматласан л бол хэрэглээний програмууд суулгахаас хамгийн түрүүнд антивирусээ суулгах хэрэгтэй. Тэгээд бусад програмуудаа суулгахын өмнө сайн шалгаарай. Миний хувьд Avira antivirus програмыг санал болгох байна.

Бас Windows-төө Administrator-тоо нууц үг өгөөрэй, тэгээд share-лэхдээ read only хуваалцвал чиний диск рүү юу ч хуулагдахгүй байх болно.

Тулгарч байгаагүй болохоор бас сайн мэдэхгүй байна. Ер нь бол firewall биш өөр л юм байх шиг байна. Windows бас сайн мэдэхгүй юм аа...

Re: Сүлжээнд компьютер маань орохгүй байна яах вэ?

Posted: 2009-12-30, 19:51
by Dolgion
Форматлаад устахгүй байгаа бол хард дискээ өөр компьютерт залгаж байгаад вирусийг нь устгаад үз.

Re: Сүлжээнд компьютер маань орохгүй байна яах вэ?

Posted: 2010-01-04, 19:26
by Pirat
ажилтай болохоор форматалж чадахгүй яваад л байна. сүлжээ байхгүй флаш ашиглаад яваад байгаа. нэг өдөр янзлаад яасан ийснээ хэлнээ. миний диск рүү юм хуулахгүй байх тохиргоог хийхгүй байж болохгүйд л хамаг учир байгаан. тодруулбал хүмүүс хийсэн ажилаа надад өгч би тэрийг нь цааш нь дамжуулдаг ухаантай юм. хянаж мянаад тэй :P. задалж уншуулна гэдэг мэргэн санаа боловч ядаргаатай сонсогдож байна. гэхдээ бүр болохгүй бол тэгж үзнээ. цаг заваа зориулж уншаад хариу бичсэн хүмүүст танкс :)

Re: Сүлжээнд компьютер маань орохгүй байна яах вэ?

Posted: 2010-01-04, 22:37
by Almas
Вирусын сайн програм бусад юм аа суулгахаасаа өмнө суулгачихвал гаднаас сүлжээгээр вирус оруулах гэж оролдсон хамгаалаад байх байх аа.

Re: Сүлжээнд компьютер маань орохгүй байна яах вэ?

Posted: 2010-01-21, 14:44
by Pirat
энэ нэг юмнаас болоод ажлаа хийж чадахаа бүр байсан. яаж ч форматлаад шинэ вирус суулгасан сүлжээгээр орж ирээд байх шиг байна. одоо байнгын рестарт хийгээстэй. энийг одоо яалтай ч билээ. бүтэн формат ч нэмэргүй наасан. сда

Re: Сүлжээнд компьютер маань орохгүй байна яах вэ?

Posted: 2010-01-21, 15:49
by Dolgion
хардаа өөр компьютерт залгаж байгаад вирусийг нь усга эсвэл форматал. Зарим вирус windows XP -ийн boot CD гээр форматлахаар устдаггүй гарч ирээд байдаг юм.

Re: Сүлжээнд компьютер маань орохгүй байна яах вэ?

Posted: 2010-01-21, 16:13
by Almas
Ubuntu суулгачих ;) Тэгвэл уг нь элдэв вирусын зовлонгүй амар болно доо...

Эсвэл нэг ийм арга байж болж байна. Virtualbox гээд програмыг татаж авч суулгаад, дотор нь дахиад нэг Windows суулгачих. Сүлжээнийх нь тохиргоог Bridged гэдэг дээр нь тохируулаад тэр рүүгээ хуулуулаад байдгаар байж болно. Hard чинь гайгүй зайтай бол virtual disk image-г нь Windows суулгасныхаа дараа хуулаад тавьчих. Тэгээд нөгөө guest систем чинь вирустаад гажигтаад ирэнгүүт нь нь нөгөө нөөцөлсөн дискээ татаж авчраад дахиад тавиад байна. Гол нь PC чинь харьцангуй сайн үзүүлэлттэй л байхгүй бол жаахан хэцүү дээ. Уг нь сүлжээгээр орж ирсэн зүйлст өөрөө хандаагүй байхад вирус хуулагдаад баймааргүй л юм даа...