Ubuntu дээр интернет холболт яаж тохируулах вэ?

Linux болон нээлттэй эхийн програм хангамжтай холбоотой асуудлууд, ерөнхий ойлголт.

Moderator: Bathuyag

User avatar
Khaschuluu
™Дусал®
™Дусал®
Posts: 313
Joined: 2009-01-28, 16:51
Location: Улаанбаатар
Contact:

Post by Khaschuluu » 2009-01-30, 00:00

хэй нэтээ таниулах гээд sudo pppoeconf-дсон чин:

NOT CONNECTED
Sorry, I scanned 2 interfaces, but the Access
Concentrator of your provider did not respond. Please
check your network and modem cables. Another reason
for the scan failure may also be another running pppoe
process which controls the modem.

Гэсэн мэссэж хүн айлгаад байна яах вэ? :-? Энэ нэтээ өөрөөр яаж таниулах вэ? Би Сансар нэт ашигладаг юм л да. Үгүй бол энэ этрнэт картаа танихгүй байна уу. ер нь яаж таниулах вэ? Миний өмнө суулгаж байсан комуудад ийм асуудал гарч байгаагүй юм аа. Интэрнэтгүй бол тэгээд шал хөлдүү болчхымаа. Виндоусоосоо шууд холбогдож байгаа. Тэгээд л бүүт хийхэд убунту нь кабелаа шалга ч гэх шиг.

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Post by Almas » 2009-01-30, 10:40

Үгүй бол энэ этрнэт картаа танихгүй байна уу.
Таньж байгаа бололтой. 2 interfaces гэж байгаа болохоор аль нэг нь сүлжээний карт чинь байх. ifconfig тушаалыг өгөөд үз. eth0 гэж гарч байвал таньж байна гэсэн үг. Windows дээрээ Сансар нет ямар ямар тохиргоо хийдэг вэ? Холболтоо яаж хийдэг юм бол? Бас нэг арга нь чи limnuxgroup-т бүртгүүлсэн юм чинь тэнд асууж болно. Саяхан интернет холболтын талаар яригдаад шийдсэн гэж байсан. Гэхдээ яаж шийдсэнээ хэлээгүй байсан байхаа. Архивыг ороод ух даа. http://groups.google.com/group/limnux?hl=mn
kamikaze
хэхэ анх сурч оролдож байхад ч тиймэрхүү зүйл их гардаг шүү. Хэрэгтэй юмнуудаа сайн backup хийж өөр юман дээр авч байхгүй бол partition энэ тэр гэмтээгээд юу ч үгүй хоцорч байсан хүн энд сууж байна шүү. ;) Partition оролдохдоо маш болгоомжтой байх хэрэгтэй. Windows PC дээр нэмж Ubuntu суулгахад стандарт суулгалтаар суулгахад partition заавал өөрчилдөг. Тиймээс болгоомжтой байх хэрэгтэй. Гэлээ гээд айгаад хойш суувал бас юу ч сурч, хөгжиж чадахгүй үлдэнэ ;)

Ubuntu linux нь өөрийн гэсэн ext3 төрлийн partition-тай. Харин windows xp нь ntfs төрлийн partition-тай. Windows дээрээ суулгасан гэхээр урьд нь wubi ашиглаж суулгаж байсан юм байна.
Тэгэхээр Ubuntu-г стандарт суулгалтаар суулгасан үед windows бол ext3 partition-ыг танихгүй л дээ. Харин http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=373098 энд заасан байдлаар таниулдаг.
Харин ubuntu бол өөрөө шууд windows-н NTFS partition-уудыг чинь таниад mount хийж хандаж байгаа.
Ер нь бол ubuntu-г өөрийнх нь ext3 partition дээр стандартаар нь суулгаад ингэж ашиглах нь л хамгийн зүгээр. Яваандаа бүрэн линукс ашиглана л гэж үзэх хэрэгтэй.

User avatar
Khaschuluu
™Дусал®
™Дусал®
Posts: 313
Joined: 2009-01-28, 16:51
Location: Улаанбаатар
Contact:

Post by Khaschuluu » 2009-01-30, 14:13

Үгүй бол энэ этрнэт картаа танихгүй байна уу.
Таньж байгаа бололтой. 2 interfaces гэж байгаа болохоор аль нэг нь сүлжээний карт чинь байх. ifconfig тушаалыг өгөөд үз. eth0 гэж гарч байвал таньж байна гэсэн үг. Windows дээрээ Сансар нет ямар ямар тохиргоо хийдэг вэ? Холболтоо яаж хийдэг юм бол? Бас нэг арга нь чи limnuxgroup-т бүртгүүлсэн юм чинь тэнд асууж болно. Саяхан интернет холболтын талаар яригдаад шийдсэн гэж байсан. Гэхдээ яаж шийдсэнээ хэлээгүй байсан байхаа. Архивыг ороод ух даа. http://groups.google.com/group/limnux?hl=mn
За миний нэт бол комоо яаж ч виндоусаар форматлаж байсан гэсэн кабелаа залгаад л шууд тавтай морил гэдэг дээ. Харин холбогдохдоо нэр нууц үг Сансарнэтээс асуудаг. Гэхдээ шууд броузероосоол доо. Өөдөөс хүн аймар том цэнхэр хоме пэйж шиг юм нэр пасс асуугаад л байж байна. Хэрвээ нэр пассаа зөв хийвэл Сигнин гээд орчино. Бас Сигноут хийгээд гарч болдог. Хэрэв тэгсэн бол броузероос ямарч команд өгсөн тэр шалгах хуудас гарч ирээд байдаг. Сигнин хийгээгүй л юм бол мэссэнжир хүртэл ажиллахгүй. Хааяаа болохоо байчихлаар нь Зарим нэг IP хаягийг нь солиод л болоо. Гэтэл линуксгуай танихгүй хүндрээд байдаг. Харин гэртээ очоод ifconfig-доод үзий байз. Тэгээд би хариу бичнээ. Харин тэр групийг би жаахан ойлгохгүй л байгаа. Гэхдээ ойлгодог болноо. Санаа зоволтгүй. :D

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Post by Almas » 2009-01-30, 16:15

мэдэхгүй юм байнаа... судлая... сонин юм гэхдээ броузер дээр нууц үг нэр хийж нэвтэрдэг нь yahoo messenger-т хамааралтай байна гэдэг... Ёстой мэдэхгүй эд байна...

User avatar
Khaschuluu
™Дусал®
™Дусал®
Posts: 313
Joined: 2009-01-28, 16:51
Location: Улаанбаатар
Contact:

Post by Khaschuluu » 2009-01-30, 20:47

Миний нэт лангийн кабелаар ордог. Ард нь байдаг нэг том дөрвөлжин залгуураар. Тэр кабелийг нь залгасан үед Сансарнэтийн зүгээс Сигнин хийхийг шаарддаг. Гэхдээ нэтэд орох оролдлого хийсэн үед шүү дээ. Хэрвээ Сигноут болцон байвал нэт ажилладаггүй. Ажилдаггүй ч гэж дээ ямар ч хуудасруу орохгүй зөвхөн Сансарнэтийн Сигнин хийх хуудас нэр нууц үгээ асуугаад байдаг хуудасруу ороод байдаг. Харин Үбүнтү бол бүр нэт холбогдохгүй гээд байгаа.
таниулах гээд sudo pppoeconf-дсон чин:

NOT CONNECTED
Sorry, I scanned 2 interfaces, but the Access
Concentrator of your provider did not respond. Please
check your network and modem cables. Another reason
for the scan failure may also be another running pppoe
process which controls the modem. http://dusal.net/forum/login.php?logout ... e5446db219

гэж гараад байгаа. Ерөөсөө холбогдохгүй.
Бас нэг юм нь миний Үбүнтү+гийн CD дотор AMD гэцэн үг явж байх юм. Энэ юу гэсэн үг вэ? Минийх intel Celeron. Би форумуудаар хайж л байна.

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Post by Almas » 2009-01-30, 20:58

Яг броузер дотор чинь хуудас нээгддэг юм уу? Эсвэл өөр юм уу? Дэлгэцийн агшин зурагнууд аваад тавьбал илүү ойлгомжтой байх... Windows дээрээ шүү дээ. Тэгээд Network connections гэж ороод холболтуудынхаа properties дотроос TCP/IP тохиргоонуудыг бас агшин зураг аваад харуул даа.

AMD гэдэг нь процессорын төрөл. Ubuntu CD бол 32bit 64bit гэж ялгаатай байгаа. Intel, AMD аль аль CPU-д тохирч ажилладаг.

User avatar
Khaschuluu
™Дусал®
™Дусал®
Posts: 313
Joined: 2009-01-28, 16:51
Location: Улаанбаатар
Contact:

Post by Khaschuluu » 2009-01-30, 21:54

Броузер дотороос асуудаг юм. Нэг ёсондоо интернэтдээ орохын тулд тэр хуудасанд нэр нууц үгээ оруулдаг гэсэн үг л дэ. Зүгээр л нэг HTML хуудас. Яг л мэйлээ шалгахдаа яадаг билээ тэрэн шиг.

Image

Харин TCP/IP дэлгэцийн агшинд ийм юм байна.

Image

Харин би Uduntu-гийн terminal-аас ifconfig гэж бичсэн чин доорх мэсээж гарчийн.

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:0c:61:00:00:00
inet6 addr: fe80::20c:61ff:fe00:0/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:11 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:2178 (2.1 KB)
Interrupt:23 Base address:0xe000

Надаа харин мэдэх юм алга. Дээрээс харахад ethrnet картаа таньцан байх юм. Харин ХР дээрээ бол доорх юм харагдаж байна.

Image

Лимнукс дотроос тэгж шийдсэн барьсан юм олдохгүй байх шиг. Ямар нэгэн арга чарга байна уу. Аль эсгүүл гараар тохируулаад тавих арга байгаа болуу. Ямар нэгэн тус болооч.

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Post by Almas » 2009-01-30, 23:13

Аан тийм байхаа. Дотоод сүлжээний тохиргоо хийж өгөх хэрэгтэй юм байна. Ubuntu terminal дээрээ

sudo gedit /etc/network/interfaces

гэсэн команд өгөхөөр gedit дотор /etc/network/interfaces фаил нээгдэнэ.

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.1.112
netmask 255.255.255.0
network 192.168.1.0
broadcast 192.168.1.255
gateway 192.168.1.111
dns-nemserver 202.12.241.4 203.194.112.2

гэсэн байдлаар тохируулж өгөөд хадгалаарай. Тэгээд дахин терминал дээр
sudo /etc/init.d/networking restart

командаар сүлжээний тохиргоогоо дахин ачааллаарай. Ингээд л яг windows дээрх шигээ броузерээ нээгээд болох ёстой.

User avatar
Khaschuluu
™Дусал®
™Дусал®
Posts: 313
Joined: 2009-01-28, 16:51
Location: Улаанбаатар
Contact:

Post by Khaschuluu » 2009-01-31, 00:47

Almas wrote:Аан тийм байхаа. Дотоод сүлжээний тохиргоо хийж өгөх хэрэгтэй юм байна. Ubuntu terminal дээрээ

sudo gedit /etc/network/interfaces

гэсэн команд өгөхөөр gedit дотор /etc/network/interfaces фаил нээгдэнэ.

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.1.112
netmask 255.255.255.0
network 192.168.1.0
broadcast 192.168.1.255
gateway 192.168.1.111
dns-nemserver 202.12.241.4 203.194.112.2

гэсэн байдлаар тохируулж өгөөд хадгалаарай. Тэгээд дахин терминал дээр
sudo /etc/init.d/networking restart

командаар сүлжээний тохиргоогоо дахин ачааллаарай. Ингээд л яг windows дээрх шигээ броузерээ нээгээд болох ёстой.
Яг л зааврын дагуу хийлээ. Бичээд хадаглаад тэгээд дахин ачаалаадахсан чин

* Reconfiguring network interfaces... grep: /etc/resolv.conf: No such file or directory
grep: /etc/resolv.conf: No such file or directory
before doing NFS mounts]: waiting for interface eth0
[ OK ]

Гээд байна. Юу гэсэн үг вэ. Би буруу хийчлээ гэжүү. Үгүй бол өөр аргаар тохируулах уу? Таньж өгөхгүй л байх шиг байна баруун дээд буланд байгаа сүлжээний айкон дээр улаан гурвалжин байсан хэвээр.

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Ubuntu дээр интернет холболт яаж тохируулах вэ?

Post by Almas » 2009-01-31, 01:08

heheboy
gksudo nautilus& тушаалаар root эрхтэй file manager нээж байгаа хуулчихаж уг нь болно. permission алдаа өгч магадгүй. Уг нь олон фаилын permission-ыг нь зэрэг сольж болдог юм сайн санадаггүйээ.
http://howtoforge.org/perfect-server-ubuntu-8.10 эндээс нэлээн юм олж мэдэж болох байх. Яг энэ хэвээр нь нэг бүрчлэн дагаад хийсэн ч болох л юм. Гэхдээ учрыг нь ойлгоод дагавал илүү байх мэдээж ;)
WOHLOV
sudo gedit /etc/resolv.conf

тушаалаар дээрх фаилыг нээгээд

nameserver 202.12.241.4
nameserver 203.194.112.2

гэсэн байдлаар оруулаад үз. Тэгээд түрүүний адил restart хийгээд үз дээ. Тэр анхаарлын тэмдэгтэй гурвалжинг нэг их анхаарах хэрэггүй. Минийх дээр ч угаасаа байж л байдаг юм.
terminal дээрээ ifconfig гээд командыг өгөөд үр дүнг нь харуул даа. Бас түрүүний фаилуудынхаа доторхыг яаж тохируулснаа харуулбал зүгээр байна. Бас чиний яг lan card чинь eth0 эсвэл eth1 байна уу шалгаарай. Тэгээд дээр eth0 гэдэг нь eth1 ч юм уу өөр байж болно гэсэн үг гэдгийг ойлгож байгаа байхаа.

User avatar
Khaschuluu
™Дусал®
™Дусал®
Posts: 313
Joined: 2009-01-28, 16:51
Location: Улаанбаатар
Contact:

Post by Khaschuluu » 2009-01-31, 01:30

hei almas uneheer suut umaa.

Code: Select all

sudo gedit /etc/resolv.conf

nameserver 202.12.241.4
nameserver 203.194.112.2

gej bicheed save hiisenchin bolchloo. eth0 um bn. tegeed l restart

Code: Select all

sudo /etc/init.d/networking restart
ziag odoo oroldood l bn da. martasnaas umnuh tohirgoo edriig yag deer bgaagaar uzsn. uneheer tnx. :D [/code]

User avatar
Khaschuluu
™Дусал®
™Дусал®
Posts: 313
Joined: 2009-01-28, 16:51
Location: Улаанбаатар
Contact:

Post by Khaschuluu » 2009-01-31, 12:50

Нэт танихгүй бажигдлаа шүү.

Эхлээд бүх хүний хэрэглэдэг

Code: Select all

sudo pppoeconf
хэрэгсэн чин
NOT CONNECTED
Sorry, I scanned 2 interfaces, but the Access
Concentrator of your provider did not respond. Please
check your network and modem cables. Another reason
for the scan failure may also be another running pppoe
process which controls the modem.
хэмээж байсан. Харин миний бодлоор бол аль нь интернэт карт гэдгээ ялгаж чадахгүй байгаа юм уу даа гэж ойлгосон. Харин дараа нь зааж өгсөний чинь дагуу

Code: Select all

ifconfig
хийсэн чин
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:0c:61:00:00:00
inet addr:192.168.1.112 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::20c:61ff:fe00:0/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:16821 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:12540 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:23413359 (23.4 MB) TX bytes:1247211 (1.2 MB)
Interrupt:23 Base address:0xe000

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:600 (600.0 B) TX bytes:600 (600.0 B)
гэсэн байсан. Тэгхээр eth0 нь интернэт карт нь байх нь гэж ойлгосон. Тэгээд дараа нь

Code: Select all

sudo gedit /etc/network/interfaces 
командаар /etc/network/interfaces-ыг онгойлгоод дотор нь TCP/IP тохиргоо болох
# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.1.112
netmask 255.255.255.0
network 192.168.1.0
broadcast 192.168.1.255
gateway 192.168.1.111
dns-nemserver 202.12.241.4 203.194.112.2
гэж бичээд хадагласан. Тэгээд дараа нь

Code: Select all

sudo /etc/init.d/networking restart 
командаар networking restart хийгээд үзсэн чин өөдөөс
* Reconfiguring network interfaces... grep: /etc/resolv.conf: No such file or directory
grep: /etc/resolv.conf: No such file or directory
before doing NFS mounts]: waiting for interface eth0
[ OK ]
гэж авч байсан. Тэгхээр дээрх хавтаснууд болон файлын тохиргоог хийх хэрэгтэй болж таарч байна. Тэгээд

Code: Select all

sudo gedit /etc/resolv.conf 
файлыг нээгээд дотор нь
nameserver 202.12.241.4
nameserver 203.194.112.2
гэж бичээд хадаглаад дээрхийн адил дахин networking restart хийсэн. Тэгээд л болцон. Харин би тэр дээд буланд байгаа сүлжээний Icon-дээр байгаа улаан анхаарын тэмдгийг гайхаад л байна. Гэхдээ нээх хамааргүй юм шиг.

Тэгээд дараа нь Update хийх хэрэгтэй. Үүний тулд зүгээр л

Code: Select all

sudo apt-get update 
команд хангалттай. Болж өгвөл Монгол сэрвер дээр тааруулсан нь дээр юм билээ. Маш хурдан татаж байна лээ. Үүний тулд System >> Administration >> Software Sources ороод тохируулна. Тэгээд л Update хийж дуусахыг нь хүлээцтэйхэн шиг хүлээж байгаад Update-уудаа суугана. Тэгээд л бүх юм ямар ч асуудалгүй болох ёстой.
Дээрх интернэт холболтын тухайд манай интернэт Сансарнэтийн кабелаар холбогддог. За тэгээд IP-нуудыг бол өөрийнхийгөөрөө тохируулж өгөнө.
Тэгээд л интернэтээ таньцан байхад Үбүнтү асуудлыг өөрөө шийдээд явчихдаг юм шиг байна лээ.

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Post by Almas » 2009-01-31, 13:08

http://dusal.net/forum/viewtopic.php?t=480&start=64
Энд яг яаж шийдсэн нь байгаа. Гол нь тэр Windows дээрээс бас тохиргоогоо харах нь чухал. Сүлжээний тохиргоо болох ip-уудаа тэндээс харж дуурайлгаж оруулж байгаа юм.

pppoeconf бол ppp холболтыг л тохируулна. Харин энэ дээрх бол шууд дотоод сүлжээ хэлбэртэй интернет холболт юм. ppp Point-to-Point Protocol ашиглаагүй. Тийм болохоор pppoeconf ашиглах шаардлага байхгүй юм.
Харин micom, citinet зэрэг PPP ашиглан ашиглан холбогддог интернет холболттой бол терминал дээр pppoeconf тушаалыг өгөөд сүлжээний төхөөрөмжөө сонгоод нэр нууц үгээ оруулж тохируулдаг.

Bagy

Post by Bagy » 2009-03-02, 17:25

Сайн байцгаана уу. Надад нэг асуудал гараад байна. Би гэрээсээ интернет орохын тулд Виндовсын PPTP VPN сүлжээг ашиглах хэрэгтэй болдог юмлдаа. Саяхан Үбүнтү 8.10 суулгаад VPN PPTPT клиент суулгаад VPN-р холбогдох гэсэн чинь ерөөсөө болдоггүй. Би линуксыг анх удаа л хэрэглэж байгаа болохоор яах учраа олдоггүй надад туслах хүн байвал тус болооч.

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Post by Almas » 2009-03-02, 17:33

sudo pppoeconf
гэж үзсэн үү?
http://alivevpn.com/images/pptp-vpn-set ... ession.png ийм холболт юм уу тээ?

http://pigtail.net/nicholas/pptp/ ингэж тохируулдаг гэж байна. Доошоо нь байгаа. Debian дээр тохируулах заавар үбүнтү дээр бас болно гээд байгаа. Энэ заавраар нэг үз дээ.

болохгүй бол Windows дээр яаж холболтоо хийдгийгээ screenshot-уудтай тайлбарлаад тавьж болох уу?
Тэгчихвэл linux дээр яаж тохируулдгийг нь бол болгочих байхаа... http://groups.google.com/group/limnux эндээс бас асууж болно.
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
tuguu
Өсөх Ирээдүй
Өсөх Ирээдүй
Posts: 4
Joined: 2009-08-22, 22:27

Post by tuguu » 2009-08-25, 22:06

ubuntu deer yaaj citi netiin dial uppig gargah we?tuslaach

Post Reply

Return to “Aнхан шатны ерөнхий ойлголт, тусламж”