Compiz суулгад орохгүй бас Fusion icon суулгах гэхээр ингээд

Хэрэглээний програмууд, Windows програмын адил програмуудын талаар

Moderator: Bathuyag

User avatar
Boojoo
Жинхэнэ Гишүүн
Жинхэнэ Гишүүн
Posts: 25
Joined: 2010-03-23, 23:17

Compiz суулгад орохгүй бас Fusion icon суулгах гэхээр ингээд

Post by Boojoo » 2010-03-24, 10:58

perl: warning: Setting locale failed.
perl: warning: Please check that your locale settings:
LANGUAGE = "mn_MN.UTF-8",
LC_ALL = (unset),
LANG = "mn_MN.UTF-8"
are supported and installed on your system.
perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory
Selecting previously deselected package fusion-icon.
Compiz суулгад орохгүй бас Fusion icon суулгах гэхээр ингээд байхын энийг яах бэ?
Last edited by Boojoo on 2010-03-25, 22:50, edited 1 time in total.
Би чаднаа эс чадваас бууж өгье. Хэхэ :D

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: Counter strike болдоггуи ээ нэмэлт тохиргоо баидаг бол

Post by Almas » 2010-03-24, 15:49

Дэлгэцийн карттай холбоотой тиймэрхүү алдаа энэ тэр гарах асуудал байдаг. Өөр нэмэлт тохиргоо энэ тэр бараг байхгүй байх аа. Ер нь тоглоом дэмжихдээ линукс жаахан муу л даа. Арай л болоогүй байгаа.
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
Boojoo
Жинхэнэ Гишүүн
Жинхэнэ Гишүүн
Posts: 25
Joined: 2010-03-23, 23:17

Энэ таниагуи гэсэн үг үү ?

Post by Boojoo » 2010-03-25, 23:06

Image
Энэ таниагуи гэсэн үг үү ? Таниагуи бол яаж таниулах вэ?
Би чаднаа эс чадваас бууж өгье. Хэхэ :D

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: Compiz суулгад орохгүй бас Fusion icon суулгах гэхээр ин

Post by Almas » 2010-03-25, 23:34

Энэ хамаагүй. Энэ Монитор таниагүй байна.
Терминал дээр lspci | grep Graphic тушаалаар танисан эсэхийг харж болно.
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: Compiz суулгад орохгүй бас Fusion icon суулгах гэхээр ин

Post by Almas » 2010-03-25, 23:49

Compiz угаасаа суусан байдаг, харин compiz-settings ч билүү тохируулдаг нь нэмж суулгадаг байх. Дээрх алдаанаас харвал Монгол хэл тохируулснаас болоод л тийм алдаа заагаад байгаа юм шиг байна... Заавал соорс компаил биш deb суулгагч энэ тэр нь олдохгүй байна уу? Миний хувьд compiz, элдэв өнгө зүс янзлах юм хэрэглэдэггүй болохоор бас яг сайн мэдэхгүй юм аа...
Харь гаригийнхан байдаг :D

Boojoo1

Энэ таниагуи гэсэн үг үү ?

Post by Boojoo1 » 2010-03-26, 10:37

Яаж таниулах бэ би таниулж чаддагүй ээ

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: Compiz суулгад орохгүй бас Fusion icon суулгах гэхээр ин

Post by Almas » 2010-03-26, 11:06

Эхлээд график картаа таньсан эсэхийг дээр өгсөн тушаалаар хар даа. Таньчихсан бол Монитор чинь яг брэнд монитор мөн үү? Мөн бол таниулж болох байх. Таниагүй байсан ч монитор бол нэг их асуудалгүй дээ. Гол нь дэлгэцийн карт чинь л таньж байгаа эсэх нь чухал.
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
Boojoo
Жинхэнэ Гишүүн
Жинхэнэ Гишүүн
Posts: 25
Joined: 2010-03-23, 23:17

Re: Compiz суулгад орохгүй бас Fusion icon суулгах гэхээр ин

Post by Boojoo » 2010-03-26, 12:16

дээр өгсөн кодыг бичсэн юуч гарч ирэхгуи бна
Би чаднаа эс чадваас бууж өгье. Хэхэ :D

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: Compiz суулгад орохгүй бас Fusion icon суулгах гэхээр ин

Post by Almas » 2010-03-26, 12:44

lspci тушаалын хариуг бүгдийг нь харуул даа.
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
Boojoo
Жинхэнэ Гишүүн
Жинхэнэ Гишүүн
Posts: 25
Joined: 2010-03-23, 23:17

Re: Compiz суулгад орохгүй бас Fusion icon суулгах гэхээр ин

Post by Boojoo » 2010-03-26, 12:51

00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 Host Bridge
00:02.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (ext gfx port 0)
00:04.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 0)
00:05.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 1)
00:11.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 SATA Controller [AHCI mode]
00:12.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
00:12.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller
00:12.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 3a)
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB700/SB800 LPC host controller
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] HyperTransport Configuration (rev 40)
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h [Turion X2, Athlon X2, Sempron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] Miscellaneous Control
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] Link Control
02:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc M92 [Mobility Radeon HD 4500 Series]
02:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc R700 Audio Device [Radeon HD 4000 Series]
03:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetLink BCM5784M Gigabit Ethernet PCIe (rev 10)
06:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
Би чаднаа эс чадваас бууж өгье. Хэхэ :D

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: Compiz суулгад орохгүй бас Fusion icon суулгах гэхээр ин

Post by Almas » 2010-03-26, 13:05

VGA compatible controller: ATI Technologies Inc M92 [Mobility Radeon HD 4500 Series]
Дэлгэцийн карт чинь лав таньчихсан байна аа. System->Preferences->Appearance->Visual Effects ороод Extra дээр нь тохируулаад үз. Энэ compiz идэвхжүүлдэг. Харин compiz өөрөө тохируулахыг хүсвэл Software Center-ээс compiz гэж хайж байгаад Advanced эсвэл Desktop effects settings суулгаж байгаад өөрөө тохируулна. Бас fusion icon ч эндээс суулгахад бол суучих байх аа.

Monitor-ы хувьд бол асуудалгүй ээ. Харин refresh rate хамгийн өндөр дээр нь тавибал зүгэр шүү. Гэхдээ notebook юм байна. LCD бол нэг их хамаардаггүй. Ямартай ч 60-с дээш байвал дээшихээр нь тохируулбал дээр шүү.

Бас өөрөө татаж авч суулгаж үзнэ гэвэл энд дэлгэцийн картны чинь драйвер байна. http://support.amd.com/us/psearch/Pages ... =&items=20
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
Boojoo
Жинхэнэ Гишүүн
Жинхэнэ Гишүүн
Posts: 25
Joined: 2010-03-23, 23:17

Re: Compiz суулгад орохгүй бас Fusion icon суулгах гэхээр ин

Post by Boojoo » 2010-03-26, 13:19

алмасаа их баярласан шүү Зөндөө их тусалж бгаараи
Би чаднаа эс чадваас бууж өгье. Хэхэ :D

User avatar
Boojoo
Жинхэнэ Гишүүн
Жинхэнэ Гишүүн
Posts: 25
Joined: 2010-03-23, 23:17

Re: Compiz суулгад орохгүй бас Fusion icon суулгах гэхээр ин

Post by Boojoo » 2010-03-27, 23:24

mmap() failed: Cannot allocate memory
mmap() failed: Cannot allocate memory
mmap() failed: Cannot allocate memory
mmap() failed: Cannot allocate memory
mmap() failed: Cannot allocate memory
mmap() failed: Cannot allocate memory
mmap() failed: Cannot allocate memory
mmap() failed: Cannot allocate memory
mmap() failed: Cannot allocate memory
mmap() failed: Cannot allocate memory
mmap() failed: Cannot allocate memory
mmap() failed: Cannot allocate memory
mmap() failed: Cannot allocate memory
mmap() failed: Cannot allocate memory
ALSA lib pcm_dmix.c:1008:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave
fixme:mixer:ALSA_MixerInit No master control found on HDA ATI HDMI, disabling mixer
fixme:ntdll:NtLockFile I/O completion on lock not implemented yet
fixme:ntoskrnl:KeInitializeMutex stub: 0x5437e0, 0
fixme:ntoskrnl:PsSetCreateProcessNotifyRoutine stub: 0x540614 0
fixme:ntoskrnl:KeGetCurrentIrql stub!
fixme:ntoskrnl:KeWaitForSingleObject stub: 0x5437e0, 0, 0, 0, (nil)
err:ntdll:RtlpWaitForCriticalSection section 0x7bca17e4 "loader.c: loader_section" wait timed out in thread 001d, blocked by 0009, retrying (60 sec)
Энэ ямар алдаа бэ хэлээд өгөөч
Би чаднаа эс чадваас бууж өгье. Хэхэ :D

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Re: Compiz суулгад орохгүй бас Fusion icon суулгах гэхээр ин

Post by Almas » 2010-03-28, 09:02

wine-ы л алдаа юм байна. wine ер нь тийм ч тогтвортой биш. Бүүр болохгүй бол wine дээр дууг нь хааж байгаад нэг үз. Хамгийн сүүлийн wine хувилбар суулгаж үзсэн үү? wine чинь ямар хувилбар байна? Системийн дуу чинь алдаагүй ажиллаж байгаа бол энэ wine-л буг байх. Засах бараг боломжгүй шахам байх. Харин http://bugs.winehq.org буг мэдэгдээд явбал дараа дараагийн хувилбарууд дээр засагдаж орж ирж магадгүй. wine-ы талаар жаахан зөвлөгөө манай http://dusal.blogmn.net блог дээр слайд хэлбэрээр байгаа тэрийг нэг олж үзээрэй.

http://www.winehq.org/download/deb эндээс wine-ы сүүлийн хөгжүүлгийн явцын хувилбаруудаар шинэчлээд үз дээ.
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
Boojoo
Жинхэнэ Гишүүн
Жинхэнэ Гишүүн
Posts: 25
Joined: 2010-03-23, 23:17

Re: Compiz суулгад орохгүй бас Fusion icon суулгах гэхээр ин

Post by Boojoo » 2010-04-01, 21:27

би ерөөсөө дэлгэцний картаа таниулж чаддаггүй ээ terminal дээрээс яаж таниулах бэ? коммандийг нь олж өгөөч
Би чаднаа эс чадваас бууж өгье. Хэхэ :D

User avatar
monhoo04
Суу Алдарт Гишүүн
Суу Алдарт Гишүүн
Posts: 117
Joined: 2010-03-29, 19:56
Танилцуулга: Компьютер сонирхохгч.....
Location: Улаанбаатар
Contact:

Re: Compiz суулгад орохгүй бас Fusion icon суулгах гэхээр ин

Post by monhoo04 » 2010-04-01, 22:39

terminalaa neej bgaad sudo apt-get update tgd System->Administration->Update manager tgd check daraad herev update hiih shaardlagata zuil bval hiichih. tgd System->Administration->Hardware Drive iiig darhad scan hiigeed shaardlagatai device uudiig gargaj ugdug. tgd tendeesee ATI olood active iig dar tgd bolj magadgui. miniih nvidia 9400 m ingeel taniulsan bas wriless ee ene argaar taniulsan . :D
3 тооны ихийг олох алгоритм
-----------------------------------------------------------------
printf("та бодсон 3 тооныхоо ихийг оруулна уу ?/n");
scanf("%d/n",&a);
printf("Хамгийн их нь %d /n",a); :D

Post Reply

Return to “Хэрэглээний програмууд”