Windows - Мэдлэг

Windows үйлдлийн систем - Тооцоолуур хэрэглэхэд гарах хүндрэл, асуудал, шийдвэрлэх, суралцах, туслалцах...

Moderator: Bathuyag

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Windows - Мэдлэг

Post by Almas » 2006-07-05, 21:34

Windows-н талаар энд ярилцая. Мэдэхгүйгээ нэгнээсээ асууж болно.
Мэддэг юмаа бусадда бас зааж өгье! :lol:

За энд windows-н тохиргоо болох registry- түүнтэй ажилладаг REGEDIT програмын талаар. Мөн .batch file гэх мэт бусад талаар энэ сайтаас уншаарай!
http://www.robvanderwoude.com/index.html

REGEDIT


Warning:

Before tweaking the registry, make sure you have a full backuPof your system. If anything goes wrong, you may end uPlosing all your data and reinstalling Windows.
As Microsoft states it, editing the registry "... is not supported by Microsoft. Use this method at your own risk."

Windows NT (and 2000) users, read Microsoft's Knowledge Base article Q318149 to learn How to Maintain Current Registry Backups in Windows NT 4.0 and Windows 2000.


General Syntax:

GUI mode:

REGEDIT.EXE

Import (merge) a .REG file:

REGEDIT.EXE [ /L:system ¦ /R:user ] [ /S ] importfile.REG

Export to a (.REG) file:

REGEDIT.EXE [ /L:system ¦ /R:user ] /E exportfile "registry_key"

Compress the registry (Windows 98 only):

REGEDIT.EXE [ /L:system ¦ /R:user ] /C

Parameters:

importfile.REG .REG file to be imported (or "merged")
exportfile File name the information should be written to
"registry_key" Registry key to be exported
e.g. "HKEY_CLASSESROOT*shell"
/S Silent, i.e. hide confirmation box when importing files
/E Export registry file
/L:system Specify the location of the system.dat to use
/R:user Specify the location of the user.dat to use
/C Compress [filename] (Windows 98 only)

REGEDIT is usually known as a GUI tool to search or edit the Windows registry.
I would not have mentioned it here, however, if it couldn't be used in unattended mode as well.

This page focuses on reading and editing the registry in unattended mode only.

Microsoft's NT 4 Workstation and Server Resource Kits come with REG.EXE, a utility that makes reading (or editing) NT's registry easier.
In Windows 2000 and later, REG.EXE is a native command.
REG.EXE can read a single key and value directly, without the need for a temporary file.
Click here to learn more about using REG.EXE.
Adding and editing (importing) registry entries

Adding items to the registry requires a *.REG file:

REGEDIT /S addsome.REG

The /S swith is optional, it skips the message dialogs before and after the import of the *.REG file.

Since .REG files are in readable ASCII, they may be created "on the fly" by our batch files.
This is demonstrated in the DefOpen example in the Examples section.

Owners of a copy of the NT 4 Resource Kit or Windows 2000/XP/Server 2003 can also use REG.EXE to add or edit registry entries.
Removing registry entries

To remove an entire "tree" from the registry using REGEDIT and a .REG file, just add a minus sign before the tree name:

REGEDIT4

[-HKEY_CURRENT_USERDummyTree]

will remove the entire tree "DummyTree".
To remove an individual item from the registry, place the minus sign after the equal sign:

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USERDummyTree]
"ValueToBeRemoved"=-

will remove the individual value "ValueToBeRemoved" from "DummyTree".
This is demonstrated in the uniqueid.bat example below, a batch file that forces a new LANDesk agent ID.

More info can be found at Regedit.com's Registry FAQ.

How to remove an individual registry key or value using *.INF files and RUNDLL is explained here by Bill James.

NT 4 users who own a copy of the NT 4 Resource Kit can also use REG.EXE to remove registry entries.
In Windows 2000 and later REG.EXE is a native tool.
Reading (exporting) from the registry

REGEDIT's /E switch can be used to export a registry key:

REGEDIT /E d:pathfilename.REG "HKEY_XXXXWhatever Key"

This will write the registry key "HKEY_XXXXWhatever Key" and its subkeys to a file named d:pathfilename.REG

The resulting (ASCII or UniCode) file will contain the entries in the format "key"="value" which can be stripped and parsed using Laurence Soucy's CHOICE trick (How-to #4, second method) for MS-DOS 6 and Windows 9*, NT's FOR /F or the more generic TYPE and FIND commands.

Instead of a file name, some device names can be used:

REGEDIT /E PRN "HKEY_XXXXWhatever Key"

will print the selected key.
Unfortunately, this won't work for CON (console or display).

NT 4 users who own a copy of the NT 4 Resource Kit can also use REG.EXE to read the registry.
In Windows 2000 and later REG.EXE is a native tool.
Харь гаригийнхан байдаг :D

railnet
☆Идэвхтэй гишvvн☆
☆Идэвхтэй гишvvн☆
Posts: 53
Joined: 2006-04-24, 23:31
Location: Монгол Сэлэнгэ аймаг Мандал сум Railnet интернэт кафе
Contact:

Post by railnet » 2006-07-11, 11:04

Хєєе Алмасаа моголоор юм бичил дээ Ангилаар ойлгохгvй н байна
Ra!LneT [zhR]

railnet
☆Идэвхтэй гишvvн☆
☆Идэвхтэй гишvvн☆
Posts: 53
Joined: 2006-04-24, 23:31
Location: Монгол Сэлэнгэ аймаг Мандал сум Railnet интернэт кафе
Contact:

Post by railnet » 2006-07-11, 11:06

єє бас регистерээс Таскменежерийг хаасан байна тэрийг яаж авах вэ
би дээр vед бєєстєєд бас ингэж байсан хаанаас нь олж устгалаа даа байз сандгvй
регистер дотор л дисайбел болгосон байсан
Ra!LneT [zhR]

User avatar
kamikaze
Жирийн Нэгэн
Жирийн Нэгэн
Posts: 18
Joined: 2009-01-14, 01:20

Post by kamikaze » 2009-01-30, 23:17

usb portii ni uninstall hiitsiim shig bna terii ni yaj butsaaj gargah be
device manager deeree usb gesen heseg alga

User avatar
bee
Хоббитой гишүүн
Хоббитой гишүүн
Posts: 73
Joined: 2006-12-15, 22:07
Location: ET

Post by bee » 2009-02-04, 03:00

ONBOARD болон front, side ямар ч порт нь огт ажиллахгүй байгаа юм уу? device manager дээр SCAN FOR HARDWARE CHANGES гэж байгаа. Түүгээр шүүлгээд ил гарч ирэхгүй байна уу?
Тэгвэл BIOS setup дээрээс onboard usb function гэж ихэвчлэн байгаа байх, түүнийг нээгээд системрүүгээ ороод үз. Болохгүй бол эх хавтангийнхаа CLEAR CMOS хийгээд үз. Тэгэхэд хардвейрууд гарч ирэх байх.

Ингэж нэг үзэж болох байх, эх хавтангийнхаа драйвер диск дотор чипсет, эсвэл mass storage driver гэж байгаа байх түүнийг шууд суулгаад шинэ хардвейр танигдах нь уу үзээрэй.

Нээрээ бас control panel дотор add hardware wizard байгаа түүнийг мөн ажиллуулаад үзээрэй.
bee

User avatar
triumph
Гялалзагч
Гялалзагч
Posts: 40
Joined: 2009-01-29, 11:36

Post by triumph » 2009-02-09, 15:43

usb driver enee teree ni baigaa hirnee eruusuu flash taniihgui baina
yaj yanzlah ve
Мэдлэгийнхээ хүрээнд л сэтгэж байна

User avatar
Khaschuluu
™Дусал®
™Дусал®
Posts: 313
Joined: 2009-01-28, 16:51
Location: Улаанбаатар
Contact:

Post by Khaschuluu » 2009-02-09, 21:42

[quote=triumph]usb driver enee teree ni baigaa hirnee eruusuu flash taniihgui baina
yaj yanzlah ve
[/quote]

Хэрвээ бусад хуруу дискийг таниад байж ганц наадхыг чинь танихгүй байгаа бол (миний бодлоор бол) хуруу диск чин паанигтай байх элдэвийн ид шидгүй (дуу тоглуулах, бичлэг хийх г.м.) л бол шүү дээ. Хэрвээ янз бүрийн дуу тоглуулдаг болон ямар нэгэн fireware тэй бол таниулдаг програм байх ёстой. Гэхдээ дөнгөж залгангууд л орж ирэхгүй байж доор нь орж ирэхгүй байна гэж гарж ирдэг тэгвэл флаш чинь тэр РСд тохирохгүй байна гэсэн үг байх. Харин орж ирчээд танихгүй байгаа бол ядаж шинэ техник хангамж гэсэн мэссэж гарч ирэх ёстой.

User avatar
triumph
Гялалзагч
Гялалзагч
Posts: 40
Joined: 2009-01-29, 11:36

Post by triumph » 2009-02-10, 10:48

WOHLOV wrote:
triumph wrote:usb driver enee teree ni baigaa hirnee eruusuu flash taniihgui baina
yaj yanzlah ve
Хэрвээ бусад хуруу дискийг таниад байж ганц наадхыг чинь танихгүй байгаа бол (миний бодлоор бол) хуруу диск чин паанигтай байх элдэвийн ид шидгүй (дуу тоглуулах, бичлэг хийх г.м.) л бол шүү дээ. Хэрвээ янз бүрийн дуу тоглуулдаг болон ямар нэгэн fireware тэй бол таниулдаг програм байх ёстой. Гэхдээ дөнгөж залгангууд л орж ирэхгүй байж доор нь орж ирэхгүй байна гэж гарж ирдэг тэгвэл флаш чинь тэр РСд тохирохгүй байна гэсэн үг байх. Харин орж ирчээд танихгүй байгаа бол ядаж шинэ техник хангамж гэсэн мэссэж гарч ирэх ёстой.
Ямарч флаш хийсэн ямар ч мессэж гарахгүй байна. тэгсэн хирнээ флашны гэрэл асаад байхын өөр компьютерт бол зүв зүгээр флашууд хийж үзсэн
ер нь бол ингсиймаа би энэ хавиас уншиж байгаа икспигээ хурдлуулахын тулд зарим сервисүүдээ хаасийн тэгээд флаш орж ирэхгүй болохоор нь нээж болж байгаа бүх сервисүүдээ нээсэн боловч нэмэр болохгүй байна. дөнгөж форматлаад байсийн зүгээр байснаа л гэнэт ийм болчихлоо сервисүүд хаасны дараа бол ажиллаж байсан юм. хуучин драйверы нь устгаад шинийг суулгаж болох болуу тэгж нэг үздиймүү гээд эргэлзээд л байж байна. бас энд заасан икспи хурдлуулах бүх аргыг хэргэлсэн байгаа тэрэн дотор юүэсби хаачих зүйл байдаг болуу жишээ нь эмэсконфиг ашиглаад асахад ачаалдаг программуудаа бараг бүгдий нь хаасан гэхдээ зөвхөн стартапаар л оролдсон өөр хэсэгт нь гар хүрээчгүй автоплэйгий нь хаагаагүй оролдооч гүй өөр комуудтай харьцуулж үзсэн юунаас болоод байгаа нь ерөөсөө учир нь олдохгүй байна. уул нь би бараг юм мэдэхгүй ч нэг хүний ком янзалж байгаад ийм болгочихлоо бас мөнгө авцан гэжүүгаа :D иймд хурдан янзалж өгөхгүй бол балай юм болох гээд байна. :( хурдан тусмаа сайн байна.
Last edited by triumph on 2009-02-11, 09:01, edited 1 time in total.
Мэдлэгийнхээ хүрээнд л сэтгэж байна

User avatar
triumph
Гялалзагч
Гялалзагч
Posts: 40
Joined: 2009-01-29, 11:36

Post by triumph » 2009-02-10, 11:05

нэмээд хэлэхэд тэр хурдлуулах аргуудыг өөрийнхөө ком хэрэглэж үзсэн зүгээр байгаад байгаа юм гэхдээ илүү сервисүүд хаацан байж магадгүй гэж бодоод байгаа юм бас автоплэйны тохиргоо өөрөө өөрчлөгдсөн юм болуу гэхээр тийм юм харагдахгүй байгаа юм. бас касперский KAV8 -ыг суулгасийн тэр бас хаачина гэж байхуу гэхэд тэрнийг бас би өөрөө хэрэглэдэг зүгээр л байна ганцхан тэр хүнийх л тийм болчоод байна. уул нь өнөө орой засч өгөх ёстой юм. уншингууутаа шууд хариу бичихийг бодоорой. хамгийн гол нь юунаас болснийг л мэдчүүл....... өө нээрээ бас global.exe no windows disk алдаа заагаад байгаа ком байна аа 4-5 форматлалаа ямарч нэмэр алга форматлсны дараа эхлээд зүгээр байгаа юм тэгээд антивирус суулгаад уншуулахад аймаар их вирус илэрсийн тэгэхэд нь устгаад хаяцан чинь дахиадл өнөөх алдаа заагаад байхааар нь дахиад форматлсий тэгээд ганц хоёр юмыг нь хааж байгаад /secrity энээ тэрээ/ дахиад юмнуудаа суулгах гэсэн чинь нөгөө алдаа бас /нээрээ энэ алдаа виндовс үйлдлийн систем ачаалж дууссаны дараа флаш диск хийхэд гарч ирдэг тэгээл цаашаа бол юу ч хийгээгүй байсанч гарч ирнэ алга болно гэж байхгүй/ л......... :cry: :cry: :( тэгэхээр нь дахиад л форматлсий тэгээд касперский суулгаад уншууулахад шууд вирус илэрч байгаа юмдаа :evil: тэгээд тэр вирусий нь устгангуут л нөгөө алдаа :( :cry: бүүр аргаа барчаад байж байна. бүтэн форматлж болохгүй байгаамаа 250 хардтай тэр харданд нь хамаг юм нь байгаа болохоор кас дийлэхгүй байх шиг байна. бас кас гуай өөрөө алга болчоод байхын рэстарт хийсний дараа гарч ирээд хсэг байжийгаад нөгөө алдаа заагаад эхлэнгүүт алга болчиж байгаамдаа хамгийн гол зөвөлгөө авах гэсэн зүйл бол бүтэн форматлахгүйгээр янзлах арга байна уу
Мэдлэгийнхээ хүрээнд л сэтгэж байна

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Post by Almas » 2009-02-10, 12:56

global.exe гэдэг лав вирүс байна даа. Чиний өөрийн нэг суулгац чинь вирүстэй байна. Эсвэл чи форматлаж дуусаад вирүсийн програмаа суулгаж update хийхээсээ өмнө өөр вирүстэй програм ажиллуулчихаад байгаа юм шиг байна.
Format дуусаад дөнгөж асмагц нь шууд вирүсын програмаа суулгах хэрэгтэй. Мэдээж вирүсийн програм CD дээр бичсэн өөрөө вирүсгүй байх хэрэгтэй. Тэгээд суулгангуутаа update хийгээд full system scan хий. Вирүсүүдийг устга. үүний дараа драивер таниулах програм суулгах ажлуудаа хий.
Энэ registry сэргээж засдаг үнэгүй програм гэнэ. Би туршиж үзээгүй: Үүнийг туршаад үз дээ:
http://www.ccleaner.com/

Энэ 2 холбоос хэрэг болж магадгүй:
http://fongthai.wordpress.com/2008/06/2 ... globalexe/
http://answers.yahoo.com/question/index ... 048AAPaW22

Бас тэр service-үүдийг хаасны дараа зүгээр байсан бол тэрнээс болоогүй л гэсэн үг ;) msconfig-оор startup програмууд хаалаа гээд USB холбогдохгүй байна гэж байхгүй.

global.exe no windows disk гэсэн алдаагаа бүтнээр нь тавь даа. Яг тулгарч байгаагүй болохоор мэдэх юм алга. Магадгүй вирүсын програм чинь илрүүлээд устгасан байж болох юм. Тэгвэл registry-т наад фаилыг чинь дуудах холбоос нь үлдсэн байж болох. Тэгэхээр дээрх 2 холбоосны дээд талынхаар ороод хийгээд үз дээ.

USB харин яг юунаас болоод тэгээд байгааг нь ёстой ойлгохгүй байна. Service хаасны дараа зүгээр байсан гэхээр BIOS дээр хаагаагүй юм шиг байдаг, бас device manager дотор байхгүй байдаг... Бараг л дахиж форматлаад үзсэн нь дээр юм шиг...

камиказе triumph 2-уулаа bee-ийн зааврыг дагаж үзсэн үү?
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
triumph
Гялалзагч
Гялалзагч
Posts: 40
Joined: 2009-01-29, 11:36

Post by triumph » 2009-02-10, 15:02

виндовсоо асаахаасаа өмнө флашаа залгахаар таньж байна лээ бүр холбогдоод юм хум хуулж болж байна лээ харин асаацан хойноо бол яагаад ч орж ирэхгүй юм дотроос нь хаацан бололтой яаж тохируулдагий нь хэлээд өгч чадах уу
тэр беегийн зааварыг өөрийнхөө ком дээр эхлээд туршиж үзэж байж хийхгүй бол хүний комын техник хангамжаар нь оролдож байгаад шатаачуул баларна биздээ даанч тэр нэг юм нь надад зүгээр л байхын
регистри засдаг бараг бүх үнэтэй үнэгүй программыг ашиглаж үзсэн түнэап, виндовс дооктор гээд л наадах чинь надаа байгаа л даа орой л ашиглаж үзэхээс
нээрээ бас хоёр флаш залгаж байгаад асаахад нэг нь л орж ирж байна лээ ямарч байсан сая тэр хүнд флаш хийгээд рестарт хийж бай би учрий нь өнөө орой гэхэд олчноо гээд гараад ирлээ хурдхан хариу бичихийг бодоорой
"глобал эгзэ" алдааг маргааш зургий нь тавьчий кас гуай бүр алга.
Би уул нь дандаа сднээс л юмнуудаа сулгадагдаа тэгэхээр сд-нд вирус ордог байхнээ тэгүүлч бүх юмаа л шинээр олох болох нь дээ
гэхдээ миний суулгацанд биш байхаа би тэр суулгацуудаа одоо энэ флаш танихгүй байгаад суулгасан зүгээр л байна лээ
Мэдлэгийнхээ хүрээнд л сэтгэж байна

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Post by Almas » 2009-02-10, 15:45

boot-ын вирус гэж бас байдаг. hard disk-ы бүүт секторт вирус суугаад форматласан ч арилахгүй.
СД-ээс систем уншуулаад Recovery mode-оор ороод (эсвэл DOS системээс)

fdisk /mbr

гэсэн командаар цэвэрлэж болдог гсн.

Яг хараагүй болохоор үнэхээр хэцүү юм байна... Windows-ын л алдаа байна дахиж форматлаж суулгаад service хаалгүй бусад тохиргоогоор нь хийчихсэн нь дээр юм биш үү? Форматлалгүй засна гэдэг өөрөө харахгүй байгаа үед ер нь бүтэхгүй л юм шиг байна даа. KAV ажиллахгүй байгаа бол Вирусын програмыг чинь хаачихдаг вирус байна гэсэн үг. Өөр вирусын програм ашиглаад нэг үзэж болох байх. Вирустэй компьютер дээрээс бичсэн бол CD ч бас вирустэй байж болно. Харин дараа нь нэмж вирус сууна гэсэн ойлголт байхгүй. Ямар ч байсан чиний асуудал бол вирус л байна гэдгийг хэлэх байна. Hardware асуудалгүй байна. device manager дээр харагдахгүй байх нь hardware огт танихгүй байгаагаас л болдог. Өөр бол мэдэхгүй юм. Таниагүй тохиолдолд шар өнгөтэй асуултын тэмдэг, дутуу таньсан, эсвэл хаасан ч байсан гэсэн анхаарлын тэмдгэлтэйгээр харагдаж байх ёстой. Форматлахыг л зөвлөх байна. Миний мэдэх гадаад хэл дуусав :p
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
triumph
Гялалзагч
Гялалзагч
Posts: 40
Joined: 2009-01-29, 11:36

Post by triumph » 2009-02-10, 16:41

Баярлалаа хө :grin: уул нь нэг жижиг тохиргоо л байх шиг байгаамдаа комоо асаахаасаа өмнө залгаад асаахад флаш бол зүв зүгээр асаасаны дараа бол яагаад ч танихгүй байгаам :-x
дивайс мэнэжэрт байгаашдээ юүэсби рүүт хаб гээд бүгдл хэвийн байх ёстой нь байрандаа байгаал байгаамдаа би дотроосоо болуу гэж хардаад байгаа :D 23_11_57[1].gif
глобал ехе ны хувьд чиний оруулсан линкийг харжийгаад устгах юмыг нь устгаад л үзэхээс гайгүй юм шиг байна болох л бололтой яаг надтай таарцан байгаа вирусны талаар өгүүлсэн байх шиг байна лээ тэр линкэнд 36_1_11[1].gif орой очийгаадл нухаад үзэхээс
Мэдлэгийнхээ хүрээнд л сэтгэж байна

User avatar
triumph
Гялалзагч
Гялалзагч
Posts: 40
Joined: 2009-01-29, 11:36

Post by triumph » 2009-02-11, 09:04

USBгээ янзалж чадаагүй шүү мэддэг хүн байвал хэлээрэй дахиад форматлий гэсэн чинь дахин дахин форматлаж болохгүй байхаа гээд тэнэгтээд байна.
Хурдан тусмаал сайн байна.
Мэдлэгийнхээ хүрээнд л сэтгэж байна

User avatar
Almas
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
☆★☆卍 ★ 卍☆★☆
Posts: 2633
Joined: 2005-02-12, 22:25
Танилцуулга: Хобби хамгийн дээр нь компьютер, сагсан бөмбөг, хөгжим гэж... Монголчууд маань компьютер гэдэг юмыг гартаа оруулж бүгд өөр өөрийн ажил, амьдралдаа мессенжер, тоглоом тоглох, бичиг баримт шивихээс илүүгээр ашиглаад сурчихвал улс орны маань хөгжил дугуйтай тэргэн дээр тавиад түрсэн мэт урагшаа өнхрөх байх гэж боддог юм. Тийм болохоор компьютерийн үйлдлийн систем, програм софтуудыг Монгол хэлээр орчуулах хэрэгтэй гэж боддог. Анх Windows үйлдлийн системийг орчуулахаар зорьж байсан ч одоо бол Linux үйлдлийн системийг орчуулах хэрэгтэй юм байна гэж бодох болоод байгаа. Анх 2005 оноос Дусал.нэт веб сайтыг Форум хэлбэрээр ажиллуулж эхлэсэн. Олон олон найзуудтай болсон, хамтарч бас нэлээд юм сурч мэдсэн, гэж боддог. Цаашдаа ч гэсэн... Хэрэв таньд надаас асуух, хамтран ажиллах санал байгаа бол санаа зоволгүй холбогдоорой.
Location: Дэлхий дээр л ;-)
Contact:

Post by Almas » 2009-02-11, 09:44

Үбүнтү CD байгаа юу? Байгаа бол суулгалгүй шууд асаагаад үз. Тэгээд флэшээ таньж байна уу үзчих. Тэгвэл эд ангидаа биш програмын алдаа эсэх нь тодорхой болно.

Windows дээр чинь USB флэш дискээ залгасны дараа device manager дотор юу харагдаж байна? Асуултын тэмдэгтэй болж байвал update driver гэж байгаад нэг үз дээ. Бас motherboard-ынх нь CD нь эсвэл байвал гол чипийн install-ыг нь дахиж суулгаад үз. ихэвчлэн intel эсвэл via л байдаг даа. Доорх хаягнуудаас ороод татаад авсан ч болох байхаа.

Intel: http://downloadcenter.intel.com/
VIA: http://www.viaarena.com/?PageID=2

Уг нь форматласан нь найдвартай. Форматлахгүй Windows дахиж суулгана гэж хэлээд л хэрэгтэй юмыг нь нөгөө диск рүү нь зөөж байгаад форматлачихвал яадаг бол ;)
Харь гаригийнхан байдаг :D

User avatar
triumph
Гялалзагч
Гялалзагч
Posts: 40
Joined: 2009-01-29, 11:36

Post by triumph » 2009-02-11, 11:12

Форматлахгүй Windows дахиж суулгана гэж хэлээд л хэрэгтэй юмыг нь нөгөө диск рүү нь зөөж байгаад форматлачихвал яадаг бол
гэхээс хэ хэ :P
ер нь бол программын алдаа гэж онош тавьчихаад байгаадаа виндовсоо ачаалахаасаа өмнө залгахад зүгээр байгаа болохоор нь
үдийн цайны цагаар очоод зургий нь аваад тавьчий чи нэг хараадхаарай хө
Үбүнтү энэ тэрээ мэдэхгүй байдагчгүйшд лүникс мөнүү
анх 6 жилийн өмнө лүникс дээр ажиллаж үзэж байсан тэгэхэд зөвхөн ашигладаг байлаа одоо бол өөрчлөгдөөч биз
Мэдлэгийнхээ хүрээнд л сэтгэж байна

Post Reply

Return to “Windows - Тусламж хэрэгтэй юу?”